Obavijesti

Show

Komentari 1

Ovog tjedna natjecatelji su se suočili s 'babarogom' Raulom

Ovog tjedna natjecatelji su se suočili s 'babarogom' Raulom
12

Dvanaest kandidata ušlo je u novi kulinarski tjedan koji predstavlja zaboravljene recepte Podravine i Međimurja. Ocjenjivao ih je i gost sudac, chef Raul Lajtman

VIDEO

Novi kulinarski tjedan predstavlja zaboravljene recepte Podravine i Međimurja. Kandidate je ocjenjivao i gost sudac, Raul Lajtman. Ovaj iskusni chef natjecatelje je savjetovao da ne kompliciraju s receptima i ne štede na začinima. Hoće li ga oni poslušati, doznat ćemo već večeras, u novoj epizodi Tri, dva, jedan – kuhaj! u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Treći tjedan kulinarske razglednice Hrvatske posvećen je Podravini i Međimurju, regiji otkud dolazi i natjecateljica Natalija. Pred njom je sada dodatni pritisak ostalih kandidata, ali i članova žirija, koji su uvjereni da će se Natalija tek sada probuditi i pokazati najbolje što zna. Međutim, ni ostalim kandidatima nije lakše jer, kako će Tomislav Špiček reći u emisiji, kao gost sudac dolazi vrhunski znalac međimurskih jela, chef Raul Lajtman.

- Savjetujem vam da se ovaj tjedan ne bojite mojih komentara, već Raulovih. Čuvajte se njega! Ovaj tjedan ja nisam babaroga - poručio je Tomislav kandidatima prije nego li su krenuli na svoj prvi zadatak – kuhanje ričeta ili jamčik variva, nekoć hranu za siromašne, a danas vrhunsku deliciju. 

U jamčik varivo uz ričet obavezno ide i grah, no tu namirnicu nisu koristili Zvonimir, Zlatan, te djelomično Natalija. I dok momci tvrde da grah nije niti potreban takvoj vrsti jela, Natalija je skuhala varivo sa i bez graha. Naime, Nataliju grah podsjeća na teške, ratne dane iz djetinjstva kada su u domu tjednima jeli samo tu vrstu grahorice.

Dugi dio teme dana, bakinog ručka, bio je posvećen vanjkušima, valjkušima ili jastučićima, staroj graničarskoj deliciji za nepce koja se radi od valjanog tijesta s nadjevom po želji. Natjecatelji su ovdje bili puno kreativniji, no problemi se očekuju jer im je izrada tijesta poznata, ali rijetki su kod kuće radili vanjkuše po izvornom receptu.

Željka Klemenčić, članica žirija, na početku je savjetovala natjecatelje da se drže temelja kod pripremanja oba jela, a slično je izrekao i gost sudac, Raul Lajtman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Goran Bogdan o Zlatnoj palmi za 24sata: 'Ovo je ogromna stvar, svi smo presretni sad!'
VELIKI USPJEH U CANNESU

Goran Bogdan o Zlatnoj palmi za 24sata: 'Ovo je ogromna stvar, svi smo presretni sad!'

Scenarij je nastao prema istinitom događaju. Naoružani pripadnici vojske Republike Srpske su 27. veljače 1993. zaustavili vlak između Beograda i Bara te iz njega izveli 20 civila u mjestu Štrpcima kraj Višegrada

Joker Out za 24sata: 'Baby Lasagna napravio je raspašoj'
UOČI NASTUPA NA SEA STARU

Joker Out za 24sata: 'Baby Lasagna napravio je raspašoj'

Svojim najvećim hitovima zabavili su publiku na glavnoj pozornici, a među njima su izveli i "Carpe Diem", pjesmu s kojom su se 2023. godine predstavili na Eurosongu
Marijana Mikulić priznala kako je zgrožena norijadom: 'Ima nas koji nemamo nikog u blizini...'
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Marijana Mikulić priznala kako je zgrožena norijadom: 'Ima nas koji nemamo nikog u blizini...'

Glumica Marijana Mikulić na društvenim mrežama nerijetko dijeli vlastite stavove i mišljenja, a sad se osvrnula na norijadu