To je to što me zanima!

Oživljavanje starih rock grupa: Marketing ili želja za svirkom?

Čini se da je prestanak rada planetarnog popularnog banda, pa onda i njegovo ponovno okupljanje, izvrstan marketinški potez. Čak i ako nije tako planirano...
Vidi originalni članak

Čini se da je prestanak rada planetarnog popularnog banda, pa onda i njegovo ponovno okupljanje, izvrstan marketinški potez. Ako i nije tako planiran, tako ispada. Sjetimo se nekih rock bendova koji su se vraćali.

The Police

Imali su hit albume, 'Zenyatta Mondatta' (1980.) , 'Ghosts in the Machine' (1981.) i 'Synchronicity' (1983.) , već zakupili studio 1986. za četvrti , ali zbog najrazličitijih razloga, taj album nije nikada snimljen i grupa je prestala s radom . Sting je krenuo u solo karijeru . The Police su se ponovo okupili , ali nisu snimili ništa novo, nego su krenuli na svjetsku turneju koja im je sa 151 koncertom donijela 300-tinjak milijuna dolara .


Sex Pistols

Legendarna punk grupa raspala se nakon svjetske turneje 1978 . I to ponajprije zbog svađa među članovima, lošeg vođenja financija i ovisnosti. Ipak, 1996. dogodilo se nezamislivo. Sex Pistolsi su se ponovo okupili . Nisu objavljivali nove pjesme, ali su svirali po svijetu i ostali zajedno do 2008. .


Led Zeppelin

Dva mjeseca nakon smrti bubnjara Johna Bonhama, 4. prosinca 1980., usred turneje kojom su promovirali album 'In Through the Out Door' Led Zeppelin su objavili da prestaju s radom . No 2007. svijet je svjedočio ponovnom okupljanju, ali samo za jedan humanitarni koncert u londonskoj O2 Areni . Zanimljivo je da je bubnjeve svirao Bonhamov sin, Jason.


Cream

Rock grupa Cream u prvom je pokušaju trajala samo tri godine , od 1966. do 1968.. Članovi su bili Eric Clapton, Jack Bruce i bubnjar Ginger Baker. U istom su se sastavu okupili 1993. kako bi obilježili uvrštenje u Rock and Roll kuću slavnih, a 2005. održali su četiri koncerta u londonskom Royal Albert Hallu , u istoj dvorani u kojoj su 1968. imali zadnji koncert.


Blondie

Novovalna punk grupa Blondie imala je pregršt hitova sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali su 1982., nakon  objavljivanja albuma 'The Hunter', prestali s radom . Na radost mnogih, ponovno se okupljaju petnaest godina poslije i zajedno su do danas . Zadnji album, 'Ghosts of Download', objavili su 2014..


Koji biste bend, da se može vratiti, rado vidjeli na koncertu?

Idi na 24sata

Komentari 9

  • china pašteta 23.08.2015.

    Police imaju 5 albuma i ono što nisu snimili je šesti. Stavljate krive podatke .

  • ellizabet 23.08.2015.

    Nema se para pa da probaju još koji put

  • bijesna baba 23.08.2015.

    ja bih jos jednom na koncert Azre

Komentiraj...
Vidi sve komentare