To je to što me zanima!

Paradžiković: Moj sin im nije dovoljno dobar, samo su đaci s 5.0 upisani u čak šest gimnazija

Dobio je priznanje od Europske filmske akademije kao suosnivač europskog filmskog kluba. Mjesecima je imao sastanke s ekipom iz cijele Europe, raspravljali su, kritički analizirali, hvalila ga je Ivana
Vidi originalni članak

Nekadašnja voditeljica i urednica magazina 'Provjereno', Ivana Paradžiković, na Instagramu je podijelila fotografiju sina Huga, koji je u ponedjeljak trebao krenuti u prvi razred srednje škole. Nije uspio upisati željenu državnu gimnaziju pa je prvi dan nove školske godine proveo doma.

- Dovoljno dobar za Europsku filmsku akademiju, ali ne i za hrvatski obrazovni sustav!! Prvi dan srednje škole moj je sin proveo doma jer još uvijek nije imao školu! Zašto? Jer je prošao s 4.8 i nije upao ni u jednu od šest gimnazija u koje se prijavio! - započela je Paradžiković.

Imao je nesreću, priča Ivana, što je išao u osnovnu školu gdje se petice nisu dijelile šakom i kapom, već je profesorima bilo važno da djecu nečemu nauče.

- 4.4 je tamo 4, a ne 5. I meni je to oduvijek bilo normalno i jedino ispravno i prihvatljivo... Samo što ja nisam bila svjesna da je svijet odavno postao nenormalan! Šest gimnazija u gradu Zagrebu upisale su samo djecu s 5.0. Zamisli, čovječe! Nekoliko razreda s 30-ak učenika i svi 5.0 - dodala je. 

'BRAVO, SAMO HRABRO' Ivana Paradžiković je postala sama svoja majstorica! Pozirala s bušilicom i oduševila pratitelje

Na kraju je upisao sjajnu školu, ali privatnu, jer u državnoj za njega nije bilo mjesta.

- Nedavno je dobio priznanje od Europske filmske akademije kao suosnivač europskog filmskog kluba. Mjesecima je imao sastanke s ekipom iz cijele Europe, raspravljali su, promišljali, kritički analizirali... Time se bavio dok je zapravo trebao samo štrebati, tjerati se da bude 5.0, jer sve ostalo, sve drugo, svi ispod su, za hrvatski obrazovni sustav, luzeri - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • švicarka 09.09.2021.

    I je li tvoj sin jedini, pa ima gimnazija koliko hoćeš ali nisu očito za njega dovoljno dobre. Obožavam te koji misle da moraju biti dio elitnih gimnazija, a strukovne škole se podcjenjuju i nemaju niti dovoljno učenika za upis jer se još komentira e to je zato što nisu učili

  • Senna1988 08.09.2021.

    Ako je pametan na tebe dobro da je i osnovnu skolu zavrsio

  • ivan87nx 08.09.2021.

    Petice se dijele kao bonboni,ne vjerujem da su svi baš tako pametni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare