To je to što me zanima!

Paul McCartney se upustio u mjuzikl: 'Moglo bi biti zabavno'

Slavni bivši Beatle priopćio je u srijedu da radi na svojem prvom mjuziklu te je trenutno u završnoj fazi pisanja pjesama za glazbenu kazališnu adaptaciju filma 'Divan život' čija se premijera očekuje krajem 2020.
Vidi originalni članak

Slavni bivši Beatles i osamnaesterostruki dobitnik Grammyja Paul McCartney (77) piše glazbu i radi na tekstu zajedno s britanskim dramatičarom Leejem Hallom (52), koji je napisao scenarij za film 'Billy Elliot' te s Eltonom Johnom (72) supotpisuje istoimeni mjuzikl, a autor je i biografskog filmskog blockbustera o Eltonu Johnu 'Rocketman'. Producent je Bill Kenwright (73).

Film Franka Capre 'Divan život', s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi čovjeka kojega je napustila sreća te ga, na sam Badnjak, od samoubojstva spašava anđeo čuvar, postao je jedan od najpoznatijih i najemitiranijih filmova svih vremena i obožavani božićni klasik.

- Nikada me nije posebno privlačilo pisanje mjuzikala, ali nakon što smo se Bill i ja našli i popričali s Leejem Hallom, nekako mi se učinilo da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno - kazao je McCartney u priopćenju.

EMOTIVNO PRIZNANJE Paul McCartney: 'Često sanjam Beatlese i tugujem za Johnom'

Glazbenik je dodao kako je 'Divan život' univerzalna priča s kojim se svi možemo poistovjetiti, a napisao je već sedam pjesama za svoj prvi mjuzikl.

- Te vas pjesme vode nekamo kamo niste očekivali da ćete otići. Zvuče jednostavno, ali to je varljivo - rekao je Kenwright.

Zajedno s Johnom Lennonom, McCartney potpisuje neke od najpoznatijih i najdugovječnijih pjesama u povijesti pop glazbe. Od raspada Beatlesa 1970. objavio je više od 25 studijskih albuma, uključujući pet albuma originalne klasične glazbe. Prošlog vikenda, 77-godišnji Sir Paul McCartney završio je američki dio svoje posljednje turneje.

Premijera mjuzikla 'Divan život' planirana je krajem 2020. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

(pk)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare