To je to što me zanima!

Pink Panther opet napao: Kim opljačkala poznata jugo-banda?

Banda se sastoji od 200 bivših vojnika od kojih je većina s područja Balkana, a njihovog vođu Borka Ilinčića policija je uhvatila prije dvije godine u Madridu
Vidi originalni članak

Prerušeni lopovi koji su opljačkali Kim Kardashian (35) pobjegli su na biciklima, pa su se strani portali odmah raspisali o poznatoj bandi razbojnika koja hara dvadesetak godina, a zove se 'Pink Panther'.

Policija i novinari ispred zgrade u kojoj je Kim opljačkana

Nadimak su dobili nakon krađe 2003. godine u kojoj su dijamante, kao u istoimenom filmu s Peterom Sellersom, sakrili u kremu za lice.

U Kim su lopovi uperili pištolj, vezali je i zaključali u kupaonicu

Banda se sastoji od 200 bivših vojnika od kojih je većina s područja Balkana, a njihovog vođu, Srbina Borka Ilinčića (33), policija je uhvatila prije dvije godine u okolici Madrida. Operiraju već 30 godina na području od Londona do Tokija.

Kimine stvari iz apartmana su odvezli automobilom

'Pink Pantheri' su pravi profesionalci koji su ukrali najskuplje dijamante u Velikoj Britaniji, probili Audijem staklena vrata u šoping centru u Dubaiju i opljačkali ga, na biciklima su pljačkali po Tokiju i Saint-Tropezu te bježali gliserima od policije.

Podsjetimo, u starletin stan upala su petorica maskiranih razbojnika. Prijetili su joj oružjem te je vezali i zaključali u kupaonicu, a otuđili su nakit u vrijednosti od 107,2 milijuna kuna.

Banda 'Pink Panther'

Ime im je dodijelio Interpol, a neki su ih zbog njihovih domišljatih krađa nazvali i umjetnicima. Mete pomno biraju i kradu samo najdragocijeniji i najskuplji nakit.

Prije dvije godine se u Bernu održao sastanak stotinjak policajaca iz dvadesetak zemalja na kojem su tražili način na koji bi napokon razotkrili i uhitili zloglasnu bandu. Jedini podaci koje imaju o 'Pink Pantherima' su da članovi bande dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije te da neki od njih imaju nasilnu prošlost.

Ova banda jedna je od naprofesionalnijih na svijetu, a tijekom krađa posebnu pažnju pridaju detaljima. Prilikom krađe u jednom francuskom gradiću, sve klupe u okrugu draguljarnice u kojoj su operirali, obojali su u crveno tako da nitko ne može biti tamo i kasnije svjedočiti. Kada su bježali gliserom od policije u Saint Tropezu nosili su majice cvjetnog dizajna, a pripisuje im se i krađa iz Londona u kojoj su lica izmjenili šminkom kao u filmu 'Nemoguća misija'.

 

Idi na 24sata

Komentari 104

  • talman 03.10.2016.

    Da su to balkanci bili bi je dobro izj*bali

  • _Varešak_ 03.10.2016.

    Mnogo,mnogo mi je žao što su je pokrali.

  • Dr. Kadžija 03.10.2016.

    Dobro pa joj ja nisam zastitar...guzio bi ju cim bi mogao...sa zaštitom ili bez

Komentiraj...
Vidi sve komentare