To je to što me zanima!

Pjesma za papu Borisa je baš kakvu bi on sam htio

Dean i Dino Dvornik na Šibenskom festivalu premijerno će izvesti pjesmu “Pape moj” za svog pokojnog oca, legendarnog glumca Borisa
Vidi originalni članak

Otac ne bi volio da mu se pjevaju neke žalopojke. Pjesma “Pape moj” je balada, ali ima i ritma, baš kako bi mu se svidjelo, kaže Dean Dvornik. Stariji sin Borisa Dvornika skladao je pjesmu prema stihovima Jakše Fjamenga, a pjevat će ju s bratom Dinom.
- Jakša je bio Borisov prijatelj i nitko ne bi mogao napisati pjesmu koja je više za njega. Jako mi se sviđa - rekla je Borisova udovica Dijana. Pjesmu za pokojnog oca Dean i Dino prvi put će otpjevati na Šibenskom festivalu. Na pozornici bi im se mogla pridružiti i neka klapa ili zbor splitskog HNK.
- Još nismo odlučili jer se tek rade aranžmani za pjesmu. Ali najvjerojatnije će to biti zbor teatra. To su ipak njegovi kolege, svi su ga voljeli i svi žele sudjelovati - rekao je Dean.
Pjesma neće biti u konkurenciji, već će je izvesti u revijalnom dijelu Šibenskog festivala.
- Festival želi odati počast Borisu. Ako kolege žele izvesti još nešto, dat ćemo im mjesta - najavio je umjetnički direktor Dušan Šarac.

DOBRI PAPE MOJ...
Ti si bija šesan za svačije joko
Sve bi da za pisme, utorkaše, klape
Za druge si bija i Meštar i Roko
Za mene uvik si osta moj pape
I od Splita i od svita
Za svakog si čovik bija
A za mene za sva lita
S puno duše, s puno smija
Osta si sav život svoj
Dobri pape moj

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare