To je to što me zanima!

Pjevač Daleke obale iznenadio obožavatelje nakon 9 godina: Vratio se svojim korijenima...

Pjevač legendarnog splitskog benda Daleka Obala nije zapostavio svoje fanove koji su ga pratili u elektro-house žanru te im ususret ljetnih noći poklanja vrući hit 'F You J.J.'.
Vidi originalni članak

Jakša Jordes nakon devet godina od izlaska albuma 'Ambidexter' vraća se svojim korijenima i objavljuje elektro-house album 'Saxoholic' savršen za duge klupske izlaske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pjevač legendarnog splitskog benda Daleka Obala nije zapostavio svoje fanove koji su ga pratili u elektro-house žanru te im ususret ljetnih noći poklanja novu pjesmu 'F You J.J.'.

Angažman u Dalekoj Obali ovog poznatog hrvatskog saksofonista nikako nije odvratio od house i klupske glazbe, a njegova multi izražajnost svakako će doći do izražaja objavom albuma.

- Glazba koju stvaram je baš onakva kakvu volim slušati u svoje slobodno vrijeme - kaže Jakša te tako otkiva svoj moto koji ga pokreće i potiče u stvaranje vlastite glazbe koja se ne drži unutar striktnih žanrovskih granica. Stoga vas nebi trebalo čuditi ako na albumu Saxoholic prepoznate funk, rock, house, pop i dance elemente jer Jakša odlično pliva u svakome.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S JAKŠOM IZ DALEKE OBALE:

NAJAVLJUJU VELIKI KONCERT Članovi benda Daleke obale o Marijanu Banu: 'Čujemo se s njim. Ne želi u više u javnost'

Jakšina glavna inspiracija su ljudi koji ga okružuju te različite životne situacije, a njegova zabavna osobnost inspirirala je i singl 'F You J.J.'.

Album 'Saxoholic' krenuo je nastajati u vrijeme lockdowna zbog korona virusa, a završen je prije mjesec dana. - Uspjeh Daleke Obale nije me uljuljao, inače sam hiperaktivne prirode i uvijek tražim nove izazove - rekao je Jakša. Saksofon u klupskim okruženjima s DJ-jevima svira već dulja vrijeme inozemnoj i domaćoj publici, a pjesme na albumu savršeno dokazuju fuziju saksofona s elektro-house glazbom.

24 PITANJA Jakša iz Daleke obale o savjetu Marijana Bana: 'Samo ti možeš kantat moje pisme...'

Na singlu se od glazbenika pojavljuju bend Djeca, susjedi iz studija 'Garaža' Nene Belana. Vokal pjeva kolega saksofonist Ivek Premelč, a na albumu 'Saxoholic' gostovati će Neno Belan, Vedran Križan, Renmen, Leo Rumora, Ana Kabalin, Miro Tabak, Alen Križaj, Leo Anđelković, Zdravko Valentin i amaterka Vlasta Škrbina.

- Ma kakvo minjanje Bana? Njega se ne može zamijenit’. Ja samo mogu pokušati nastaviti tamo gdje je on stao - rekao je ranije energični Korčulanin. Podršku od velikog Bana ima. Prije nego što je počeo nastupati s originalnom postavom, Borisom Hrepićem, Zoranom Ukićem i Jadranom Vuškovićem, pitao ga je za dozvolu, čak i molio da se opet primi mikrofona.

Ban je to odbio, a Jakša dodaje kako mu je i velika podrška.

- Kad god smo u Splitu i tamo imamo probe, nađemo se i s njim na piću. Apsolutno mi je velika podrška, pogotovo kad mi kaže onim svojim glasom: ‘Jordes, samo ti možeš kantat moje pisme’. Vidit ćemo kako će sve ispast’, znam da smo svi nabrijani, svi imamo neke svoje pisme, već se šalimo da možemo odmah izdat’ i dvostruki album. No ići ćemo ipak singl po singl, polagano - opisao je Jakša.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare