To je to što me zanima!

Počelo suđenje pristaši ISIS-a koji je htio nauditi Georgeu (4)

Rashid je napisao i nebrojeno mnogo objava u kojima glorificira uspješne terorističke napade i potiče pratitelje da sami izrade bombe. On optužbe odbacuje, a kako će suđenje završiti znati će se za oko šest tjedana
Vidi originalni članak

U Londonu je započelo suđenje Husnainu Rashidu (32), navodnom pristaši Islamske države kojeg se tereti za čak šest terorističkih radnji protiv Velike Britanije, a među ostalim i da je planirao napad na princa Georgea (4), sina vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, Williama (35) i Kate (36), piše The Sun

Rashid, ili 'terorist s interneta' kako su ga mediji prozvali, je navodno svoje sljedbenike preko interneta poticao i da ubrizgaju otrov u sladolede britanskih supermarketa, a tužiteljstvo tvrdi i da je, također preko interneta, mlađe borce ISIS-a obučavao kako sprovesti teroristički napad otrovom i raznim kemikalijama, bombama i noževima.

VELIKI DAN Princ u školi: Maleni George spreman je za prvi dan nastave

Kako tvrdi britansko tužiteljstvo, cilj mu je bio postati jedan od većih boraca za Islamsku državu u Engleskoj, a navodno je duže vrijeme bio i u kontaktu s džihadskim teroristom u Siriji, Omarom Ali Hussainom

Tužitelji tvrde i da je Rashidu, koji se na Internetu predstavljao kao Lone Mujahid, jedna od namjera bila i da ubije princa Georgea u vrtiću koji ovaj pohađa.

OBOŽAVATELJ Princ u crtiću: Helikopterom će spašavati budućeg monarha...

Naime, navodno je jedna od njegovih objava na Internetu, u tajnoj grupi, uključivala i fotografiju malenog princa, adresu vrtića, siluetu džihadista, te poruku u kojoj je stajalo kako 'čak ni kraljevska obitelj neće biti sigurna i ostati netaknuta'.

OBITELJ U STRAHU Panika na Kraljevskom dvoru: ISIL zaprijetio princu Georgeu

PRINC ODRASTA Princ George krenuo u školu: Čekaju ga debatni klub i balet

Rashid je napisao i nebrojeno mnogo objava u kojima glorificira uspješne terorističke napade i potiče pratitelje da sami izrade bombe. On optužbe odbacuje, a kako će suđenje završiti znati će se za oko šest tjedana. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 24.05.2018.

    Baš mi je ova njegova Kate ženstvena i simpatična osoba.

  • malamara 24.05.2018.

    Zasto postoje zli ljudi?

  • zvjezdana pikl_1 24.05.2018.

    Nije se lako roditi u kraljevskoj obitelji.Od malih nogu te uće što te ćeka ali se dešavaju i ovakve prjetnje i stvari. Glavno da je djete ok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare