To je to što me zanima!

Pogledajte kako Saša Lošić izgleda bez kape: 'Jedan od boljih tuluma u Zagrebu...'

Autor je opisao kako je uopće i došlo do nje. Bilo je to nakon što je kao urednik 'muzike' u Studentskom listu doveo Plavi orkestar na svirku u zagrebačku II. gimnaziju
Vidi originalni članak

Crno-bijela fotografija, u pozadini dobre stare i klasične pločice, kakve su već nekad ljudi imali u kuhinjama, a u prvom planu mladić s gitarom u ruci.

OBJAVIO FOTOGRAFIJU SLAVLJA Loša se šali s Jugoslavijom: 'Nismo trebali Noć vještica'

Reklo bi se normalna fotografija, ali ona to ipak nije. Ona je raritetna, jer mladić s gitarom je Saša Lošić Loša, frontmen Plavog orkestra, ali bez kape na glavi.

- Podsjetnik na jedan od boljih tuluma u Zagrebu, osamdesetih. A bilo ih je ohoho. Loša i Boro Radaković. Odvalili po Beatlesima. Brijem da je ovo valjda jedina Lošina fotka bez kape... Fotkala moja nezamjetnost - napisao je uz fotografiju Neven Kepeski.

Autor je opisao kako je uopće i došlo do nje. Bilo je to nakon što je kao urednik “muzike” u Studentskom listu doveo Plavi orkestar na svirku u zagrebačku II. gimnaziju.

- Završili smo kod neke cure na tulumu. Oni su tad bili jako popularni, na vrhuncu, ali bez problema je Loša uzeo gitaru, a bili smo u nekakvoj kuhinji, i počeo svirati. Fenomenalno - prisjetio se Kepeski i dodao:

U to je vrijeme trajala i velika diskusija oko toga ima li Loša kose uopće. To je bio dokaz da ima.

'BIO SAM KLINAC' Saša Lošić se ispričava Terezi: 'Zalio sam je vinom i pobjegao'

Loša je često u razgovorima i intervjuima iz tog doba govorio da mu kapa daje sigurnost na sceni i da zbog nje bolje pjeva. Ali osim njemu, ona je i drugima također pomogla.

 - Sredinom osamdesetih hodao sam sarajevskom ulicom i odjednom začuo iza sebe: ‘Loša, Loša, samo momenat!’. Okrenuo sam se i ugledao gazdu jedne prodavaonice kapa kako trči za mnom. Kada se zaustavio, rekao mi je: ‘Samo da se zahvalim, prodali smo 70.000 ‘tvojih’ kapa, od njih smo moja žena i ja sagradili vikendicu. Molim te, nemoj mijenjati imidž - kroz smijeh je ispričao u razgovoru za Svakodnevno prije nekoliko godina.

Jednu kapu je zbog razuzdanih mještana i izgubio, naime, bacili su mu je na drvo te je ona ostala među krošnjama.

- Nemoćno sam stajao ispod drveta, a onda poražen ušao u auto i tiho otišao dalje - otkrio je u istom razgovoru.

I zaista, na svakom koncertu Loša je kapu ponosno nosio pred razdraganom publikom. Još od ranih početaka Plavog orkestra 80-ih godina pa sve do razdoblja nekih novih generacija, zaštitni simbol je ostao tu.

Brojni albumi koje je bend stvorio kroz godine, singlovi koji se i dalje 'vrte' na radijskim postavama, razni talenti s kojima su surađivali, samo su jedan dio povijesti, a sve to uz jednostavnu, ali legendarnu kapu.

POGLEDAJTE VIDEO: PUNAC SABOTIRAO ZETA U ‘TKO MI BOLJE KUHA’

Idi na 24sata

Komentari 39

  • sanda77 08.08.2022.

    Loso mi te volimo🙂

  • genadij500 03.08.2022.

    Ja bi puštal njegove pjesme gluhima, nebi se bunili.

  • doctor07 03.08.2022.

    ko si ti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare