To je to što me zanima!

Pogledajte spot klape Rišpet za singl 'Projdi mojom kalom'

Čarobni krajolici i najljepši dijelovi Splita u pjesmi nostalgičnog karaktera vratit će vas u stara vremena i dočarati prekrasni ambijent tradicionalne Dalmacije
Vidi originalni članak

Dalmatinska klapa 'Rišpet' predstavlja videospot za novi ljetni hit 'Projdi mojom kalon'. Kadrovi za nostalgičnu dalmatinsku pjesmu, snimljeni na najljepšim lokacijama u Splitu, vraćaju nas u davna ljetna vremena stare Dalmacije.

Videospot za pjesmu 'Projdi mojom kalon' sniman je na nekoliko bajkovitih lokacija koje oduzimaju dah. Crkvica Sv. Nikole, prva vidilica na Marjanu – mjesto s najljepšim pogledom na Split, konoba 'Oštarija Viđakovi' na splitskim Bačvicama te kale najstarije splitske četvrti Varoš atraktivne su lokacije koje su novoj pjesmi udahnule dušu.

- Ovo je pjesma o pomorcu koji se nakon dugog izbivanja vraća po svoju ljubav. Prekrasnom vidilicom na Marjanu, splitskom konobom i kalama dočararali smo staru ljetnu priču i život kakvim su nekad živjeli naši stari – rekao nam je producent i skladatelj pjesme Pero Kozomara.

Stihove prekrasne nostalgične pjesme otpjevali su vrhunski glazbeni vokali Ivo Amulić, Jure Šaban Stanić, Damir Burić, Jure Bralić, Frane Jukić, Marin Čoko i Igor Visković. Tekst je napisao Krešo Ivić, aranžman Remi Kazinoti, a glazbu kao i uvijek potpisuje Pero Kozomara, ujedno producent i skladatelj klape, široj javnosti poznat kao tata klapske glazbe, autor hitova 'Ne more mi bit', 'Zora bila', 'Još ne mogu pristat volit' i mnogih drugih.

Popularni 'Rišpet' nastupit će na ovogodišnjem Splitskom festivalu početkom srpnja na kojem ćemo imati prilike čuti još jednu novu pjesmu 'Čaća' koju će otpjevati šetorica vrhunskih glazbenika, a za koju je stihove napisao poznati enigmatičar Robert Pauletić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • spalato60 07.05.2013.

    Južnjačke sam krvi........

  • scherif 07.05.2013.

    Čekaj i u čemu je štos? To je besplatna reklama 24 sata za jednu klapu ili što? Ne kužim o čemu se radi. Ako su ovo najljepši dijelovi Splita onda vi niste vidjeli druge gradove u našoj zemlji koji su zaista uredni i lijepi. Definitivno ne kužim namjeru ovog članka i što je autor htio reči. Osim što je sigurno Dalmatinac.

  • brbljiva 07.05.2013.

    prelijepa pjesma, predivni kadrovi Splita i predivne dugonoge Splićanke na njima... aaaaaaaaaa kako ja volim Dalmaciju... zaista je prelijepaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare