To je to što me zanima!

Pogledajte stihove rap grupe Tram 11 koji su zgrozili javnost

Prve reakcije i ocjene bile su jako dobre. No, nakon temeljitog preslušavanja uslijedilo je razočaranje kod mnogih fanova zbog vrijeđanja Tite i aktualnih političara, ćirilice, Jasenovca, bipsića te gejeva
Vidi originalni članak

Izdavačka grupa Menart odlučila je prekinuti suradnju s legendarnim zagrebačkim dvojcem, Targetom (44) i Generalom Woo-om (44) nakon mnoštva negativnih reakcija u javnosti zbog sadržaja nekih od 19 pjesama na albumu 'Jedan i jedan', potvrdili su na svojim službenim stranicama. 

U nastavku vam donosimo stihove koji su se našli na albumu: 

'Fašisti, komunisti na odstrelnoj listi isti, tobožnji pacifisti u biti su antikristi. Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje, u koliko si udruga što milijarda kuna broje, puši ku*ac Titu malo Kastru, ko Danka partizanka provaljuješ na terasu...'

'Svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca, balaševići nema vam države ni na igrici, pušite ku*ac za ćirilicu na Ilici, bipolarni bipsići, je*o li vas ćaća, ko Plenki i Njonjo svi ste topla braća. Hejteri šahovnice, klonovi sa pozornice, di su maskice, pucajte si u sljepoočnice' - glase kontroverzni stihovi.

NAKON BROJNIH KRITIKA Menart raskinuo ugovor s Tram 11 zbog kontroverznog albuma: 'Nikad nismo podupirali mržnju'

S obzirom na to da su Tram 11 imali pauzu od čak 22 godine, očekivanja su bila velika. Puno se očekivalo i zbog toga što se radi o Targetu i Generalu Woou, ljudima koji su među utemeljiteljima rap i hip-hop scene u Hrvatskoj. Prve reakcije i prve ocjene bile su jako dobre, dvojac je davao intervjue i gostovao na televizijama.

- Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske pa i kulturne scene - izjavio je General Woo na dan izlaska albuma.

VOX REPULI Tram 11: Nek' Kolinda pjeva, to su emocije prema Hrvatskoj

No, nakon početnog oduševljenja i temeljitog preslušavanja, uslijedilo je razočaranje kod mnogih fanova zbog vrijeđanja svih i svakoga u stihovima u kojima se spominju Jasenovac, nevladine organizacije, gejevi, bipsić, ćirilica i Tito te aktualni političari.

 

Idi na 24sata