To je to što me zanima!

Ponovno nasmijana: Barbara Nola prvi put u javnosti nakon smrti voljenog supruga Lukasa

Barbara i Lukas Nola bili su jedan od najdugovječnijih parova na domaćoj sceni, a cijenjeni redatelj preminuo je u listopadu prošle godine
Vidi originalni članak

U Teatru Exit je prošle subote održana promocija knjige glumice Jelene Miholjević (53), 'Taj Glas'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KOMEMORACIJA ZA LUKASA NOLU Barbara Nola u suzama na komemoraciji, a od Lukasa se oprostili brojni glumci i redatelji

Knjigu je predstavila književnica Staša Aras, književnica i teatrologinja Nataša Govedić, književnica Ivana Bodrožić, dramska umjetnica Barbara Nola (54) dramska umjetnica Nina Violić te autor i urednik Zoran Maljković.

Posebnu pozornost izazvala je Barbara Nola koju je bilo lijepo vidjeti ponovno nasmijanu nakon smrti voljenog supruga, cijenjenog redatelja Lukasa Nole koji je preminuo u listopadu 2022. godine u 59. godini života nakon duge i teške bolesti, karcinoma grla.

IZ MLADOSTI Barbara Nola objavila je dosad neviđenu fotografiju s Lukasom: 'Naposljetku duša osjeća i živi'

- Svijet je stao, dušo moja - poručila je tada kratko shrvana glumica koja s redateljem ima dvoje djece, kći Maru i sina Jakova.

Bračni par Nola vjenčao se 1994. godine, a poznavali su se još od školskih dana. Njihova ljubavna priča bez skandala bila je jedna od najljepših na domaćem zvjezdanom nebu.

'ŽIVJETI KAO UDOVICA' Tragične sudbine nakon smrti velikih ljubavi: 'Slamalo me što on više nije tu. Bio je moj život'

- Najljepša stvar koja se pokazala danas na komemoraciji Lukasa Nole i zbog koje smo svi naizmjenično plakali je ta da nisu bitni nikakvi filmovi, nikakva postignuća i nikakve medalje… Danas smo svi bili tužni što je ovako rano i barem na ovom svijetu morala završiti ljubav dvoje ljudi koji su se jako voljeli - napisao je redatelj Dalibor Matanić na Facebooku nakon komemoracije u studenom prošle godine.

Sin Jakov (28) krenuo je očevim stopama, te je redatelj i scenarist, dok je kći Mara (25) završila srednju školu za dizajnera tekstila, a nakon toga je upisala smjer novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti. 

Barbara je bila prijateljica njegova brata Filipa s kojim je išla u razred, te su zajedno išli u glumačku školu u ZeKaeM-u. Ljeta je često provodila u njihovoj kući blizu Makarske. Lukas joj je u to vrijeme bio kao stariji brat, a kad se vratio iz vojske počela ga je gledati drugim očima.

- Kad sam ga upoznala, bila sam infantilna i bez nekog velikog ljubavnog iskustva. Fascinirala me njegova kreativnost, jer je pisao pjesme, scenarije, to što je imao bend. Bio je dominantan u društvu, strastvena, snažna i odlučna osoba. Bio je frajer - ispričala nam je Barbara ranije. 

- Lukas je strahovito mnogo utjecao na mene, jer smo vrlo mladi počeli hodati i živjeti skupa, pa i naša djeca od kojih i dandanas svašta učim - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare