To je to što me zanima!

Pop pjevač na platnu: Hockney naslikao portret Harryja Stylesa

Slika 29-godišnje pop zvijezde Stylesa prikazuje ga odjevenog u vestu na kopčanje na narančaste i crvene pruge i traperice u kombinaciji s bisernom ogrlicom oko vrata
Vidi originalni članak

Portret Harryja Stylesa, koji je naslikao David Hockney može se razgledati u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu u sklopu nove izložbe posvećene umjetniku.

INSPRIRALA GA KOLEGICA Harry Styles širi svoj brend: Želi predstaviti novi parfem koji će imati miris 'ljudskog dodira'

Izložba pod nazivom 'David Hockney: Drawing From Life' otvorena u četvrtak u londonskoj galeriji predstavlja više od 30 novih portreta nastalih u njegovu umjetničkom ateljeu u Normandiji između 2021. i 2022. 

Ondje se može razgledati 160 umjetnikovih radova koji istražuju njegov bogati umjetnički opus u posljednjih šest desetljeća. 

Posjetitelji među ostalim mogu vidjeti portret Hockneyjeve majke, pokojne Laure Hockney, zatim njegove prijateljice, modne dizajnerice Celije Birtwell, njegova bivšeg partnera, kustosa Gregoryja Evansa i portrete stanovnika njegove lokalne zajednice u Normandiji.

BIVŠI ČLAN ONE DIRECTIONA Harry Styles ljubi kanadsku glumicu? Nije skidao ruke s nje, a ima tetovažu s imenom bivše

Slika 29-godišnje pop zvijezde Stylesa prikazuje ga odjevenog u vestu na kopčanje na narančaste i crvene pruge i traperice u kombinaciji s bisernom ogrlicom oko vrata. 

Hockneyev autoportret prikazuje nasmiješenog umjetnika odjevenog u plavo karirano odijelo s bijelom kapom.

Izložba je 2020. u Nacionalnoj galeriji portreta bila otvorena samo 20 dana, nakon čega je zatvorena zbog pandemije.

Uz 33 nova rada tu su i crteži olovkom u boji nastali u Parizu ranih sedamdesetih te izbor crteža iz osamdesetih, kad je Hockney u razdoblju od dva mjeseca svakodnevno naslikao po jedan autoportret.

Pri stvaranju je koristio niz medija i stilova, od olovke, pera, tuša i bojica do fotografskog kolaža i iPada. 

Umjetnička djela izložena u Londonu stižu iz javnih i privatnih zbirki, uključujući i Zakladu Davida Hockneya. Izložba otvorena 2. studenoga moći će se razgledati do 21. siječnja 2024.

POGLEDAJTE ŠTO NAM JE OTKRIO MARIO VALENTIĆ:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kamičko 06.11.2023.

    Jel bi stvarno bio takav problem da je članak i ilustriran fotkom Stylesove sluke, kad se već spominje njegov portret.

Komentiraj...
Vidi sve komentare