To je to što me zanima!

Poslije rođenja kraljevske bebe pratit će se poseban protokol

O rođenju kraljevske bebe prvo će se obavijestiti kralj i kraljica što će, prema posljednjim napisima, učiniti upravo princ William putem posebnog telefona
Vidi originalni članak

U prošlosti je rođenju kraljevskog djeteta nazočio i ministar vanjskih poslova kako bi se zajamčio legitimitet djeteta, no od kraja 30-ih godina s tom tradicijom je završeno. Zbog toga bi u ovom slučaju na rođenju svog prvog djeteta trebao biti princ William (31). Njegov otac, Charles (64), bio je u rađaoni kad je on došao na svijet. 

O rođenju kraljevske bebe prvo će se obavijestiti kralj i kraljica što će, prema posljednjim napisima, učiniti upravo princ William putem posebno zaštićenog telefona kojeg je nemoguće prisluškivati. 

Nakon toga, sretnu vijest doznat će najuži krug kraljevske obitelji, a tek onda roditelji Kate Middleton (31). 

Liječnici će, poslije svega spomenutog, u Buckinghamskoj palači potpisati izjavu o rođenju djeteta. 

Poslije svih formalnosti, vijest će biti objavljena na Twitteru i Facebooku. Objavu će popratiti 62 počasna plotuna s Londonske kule i 41 plotun iz Green parka. 

Gradonačelnik Londona bit će obaviješten od strane ministra unutarnjih poslova, dok će guvernera Commonwealtha o rođenju bebe obavijestiti kraljičin privatni tajnik. 

Što se tiče imena Kateinog i Williamovog djeteta, javnost će morati pričekati nekoliko dana. Na Williamovo ime čekalo se tjedan dana, a na Charlesovo čak mjesec dana. Krštenje će biti  u anglikanskoj crkvi, a pošto kraljevska djeca imaju do šest kumova, među prvim kandidatima su princ Harry, te Kateini brat James i sestra Pippa. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Bepina 22.07.2013.

    Najbolje bi bilo da Katu onesvijeste pa nek ona zadnja dozna....

  • kung fu panda 08.07.2013.

    hajde Kate rodi već jednom imam filing da si trudna cijelo stoljeće

  • WOMANIZER 08.07.2013.

    "Nakon toga, sretnu vijest doznat će najuži krug kraljevske obitelji, a tek onda roditelji Kate Middleton (31)."- a njeni su manje vrijedni?? fuj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare