To je to što me zanima!

Poznata lica opraštaju se od Van Halena: 'Mnogi su svirali dobro, ali on kao da nije s ove planete'

Eddiejevi kolege glazbenici, kao i glumci, komičari i ostala poznata lica glazbenom virtuozu željeli su kazati posljednje riječi. Van Halen je preminuo u 66. godini nakon teške bolesti
Vidi originalni članak

Gitarist te osnivač i vođa američkog hard rock sastava Van Halen, Eddie Van Halen, preminuo je u 66. godini. Uzrok smrti bile su posljedice raka grla, a iako je legendarni gitarist već neko vrijeme bio teško bolestan, smrt je ipak za mnoge došla kao iznenađenje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U posljednja 72 sata Eddiejeva bitka sa zloćudnom bolešću krenula je nizbrdo. Liječnici su otkrili kako mu se rak grla preselio na mozak i ostale organe. Išao je na zračenja, ali i nastavio pohađati koncerte te vježbati sa svojim sinom Wolfgangom, koji je 2006. postao basist benda. Sin je na Twitteru i potvrdio smrt slavnog oca, a s Eddiejem se opraštaju i brojna poznata lica.

BOLOVAO OD RAKA Preminuo je Eddie Van Halen

- Eddie je bio superjunak na gitari. Istinski virtuoz te nevjerojatno dobar glazbenik i kompozitor. Kao klinac gledao sam ga i upijao poteze i bio sam oduševljen kontrolom koju je imao nad gitarom. Dok sam je učio svirati naučio sam puno toga, ali i dalje apsolutno ništa o tome kako je svirati kao Eddie. Zato ga nisam nikad ni prestao gledati - napisao je glazbenik John Mayer u emotivnoj objavi.

- Eddie je bio jedan od najboljih ljudi s kojim sam surađivao i s kojim sam se toliko često smijao. Njegov utjecaj na glazbu, a posebno na gitaru je neizmjeran. Bio je apsolutna legenda. Eddie, prijatelju, vidimo se na drugoj strani. Voli te Ozzy - poručio je Osbourne.

- Legendarni gitarist i glazbeni inovator Edward Van Halen. U raju će biti električno i bučno - dodao je Lenny Kravitz.

- Dva ponajbolja sata u mom životu provedena su s Eddiejem Van Halenom. Sjajan glazbenik te duhovit i divan tip, koji će strašno nedostajati - zaključio je komičar i TV voditelj Jimmy Kimmel.

- Ovo je jako teško čuti. Toliko me pogodilo. Puno je sjajnih gitarista na svijetu, ali jako malo pravih inovatora. Onih koji sviraju kao da nisu s ove planete. Eddie je bio sve to i puno više. Gitarist s nevjerojatnim talentom i majstor solaža. Tako uspješan bio je jer je melodiju imao u srcu, a duša mu je bila radosna kad je svirao ljudima. Pomolio sam se za tvoju obitelj i prijatelje. Hvala ti, svi te volimo - napisao je u svom oproštaju Keith Urban, country zvijezda.

- Počivaj u miru legendo za gitarom. Eddie Van Halen, jako ćeš nam faliti - zaključio je Billy Idol na društvenim mrežama, a od legendarnog gitarista oprostili su se i brojni drugi. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VOLBEAT 07.10.2020.

    Jump - strašna stvar, vraća me u dobre stare 80-e...

Komentiraj...
Vidi sve komentare