Obavijesti

Show

Komentari 41

Preminuo je Eddie Van Halen

Preminuo je Eddie Van Halen
3

Iako je poznati gitarist bio strastveni pušač godinama, vjeruje kako je uzrok zloćudne bolesti kod njega bilo višegodišnje držanje metalne trzalice u ustima

Gitarist te osnivač i vođa američkog hard rock sastava Van Halen, Eddie Van Halen, preminuo je u 66. godini, javlja Los Angeles Times. Uzrok smrti bile su posljedice raka grla.

Iako je bio strastveni pušač godinama, vjeruje kako je uzrok zloćudne bolesti kod njega bilo višegodišnje držanje metalne trzalice u ustima. 

The George Lopez Foundation 10th Anniversary Celebration Party - Los Angeles

Strani mediji pišu kako je preminuo u bolnici St. John u Santa Monici. Njegova supruga Janie bila je uz njega, zajedno sa sinom Wolfgangom i Alexom, Eddiejevim bratom i bubnjarom.

Eddie Van Halen dobio je rak jezika zbog metalne trzalice
Eddie Van Halen dobio je rak jezika zbog metalne trzalice

U posljednja 72 sata Eddiejeva bitka sa zloćudnom bolešću krenula je nizbrdo. Liječnici su otkrili kako mu se rak grla preselio na mozak i ostale organe. Preminuli gitarist je išao na zračenja, a izvori za strane medije kažu kako je gotovo cijele protekle godine bio u bolnici, a imao je i crijevnih problema. 

Unatoč tome, nastavio je pohađati koncerte i vježbati sa svojim sinom Wolfgangom koji je 2006. postao basist Van Halena. On se oglasio na Twitteru o smrti svojeg tate.

- Ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali izgubio je bitku s rakom. Bio je najbolji tata, moje srce je slomljeno. Ne znam hoću li se ikada oporaviti od ovoga - napisao je.

Eddie je rock grupu osnovao u Pasadeni, gradu u Kaliforniji. Bio je glavni autor pjesama na njihovom albumu prvijencu 1978. koji je rock grupu 'lansirao' u zvijezde.