Obavijesti

Show

Komentari 2

Poznata lica opraštaju se od Van Halena: 'Mnogi su svirali dobro, ali on kao da nije s ove planete'

Poznata lica opraštaju se od Van Halena: 'Mnogi su svirali dobro, ali on kao da nije s ove planete'
1

Eddiejevi kolege glazbenici, kao i glumci, komičari i ostala poznata lica glazbenom virtuozu željeli su kazati posljednje riječi. Van Halen je preminuo u 66. godini nakon teške bolesti

VIDEO

Gitarist te osnivač i vođa američkog hard rock sastava Van Halen, Eddie Van Halen, preminuo je u 66. godini. Uzrok smrti bile su posljedice raka grla, a iako je legendarni gitarist već neko vrijeme bio teško bolestan, smrt je ipak za mnoge došla kao iznenađenje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U posljednja 72 sata Eddiejeva bitka sa zloćudnom bolešću krenula je nizbrdo. Liječnici su otkrili kako mu se rak grla preselio na mozak i ostale organe. Išao je na zračenja, ali i nastavio pohađati koncerte te vježbati sa svojim sinom Wolfgangom, koji je 2006. postao basist benda. Sin je na Twitteru i potvrdio smrt slavnog oca, a s Eddiejem se opraštaju i brojna poznata lica.

Preminuo je Eddie Van Halen
Preminuo je Eddie Van Halen

- Eddie je bio superjunak na gitari. Istinski virtuoz te nevjerojatno dobar glazbenik i kompozitor. Kao klinac gledao sam ga i upijao poteze i bio sam oduševljen kontrolom koju je imao nad gitarom. Dok sam je učio svirati naučio sam puno toga, ali i dalje apsolutno ništa o tome kako je svirati kao Eddie. Zato ga nisam nikad ni prestao gledati - napisao je glazbenik John Mayer u emotivnoj objavi.

- Eddie je bio jedan od najboljih ljudi s kojim sam surađivao i s kojim sam se toliko često smijao. Njegov utjecaj na glazbu, a posebno na gitaru je neizmjeran. Bio je apsolutna legenda. Eddie, prijatelju, vidimo se na drugoj strani. Voli te Ozzy - poručio je Osbourne.

- Legendarni gitarist i glazbeni inovator Edward Van Halen. U raju će biti električno i bučno - dodao je Lenny Kravitz.

- Dva ponajbolja sata u mom životu provedena su s Eddiejem Van Halenom. Sjajan glazbenik te duhovit i divan tip, koji će strašno nedostajati - zaključio je komičar i TV voditelj Jimmy Kimmel.

- Ovo je jako teško čuti. Toliko me pogodilo. Puno je sjajnih gitarista na svijetu, ali jako malo pravih inovatora. Onih koji sviraju kao da nisu s ove planete. Eddie je bio sve to i puno više. Gitarist s nevjerojatnim talentom i majstor solaža. Tako uspješan bio je jer je melodiju imao u srcu, a duša mu je bila radosna kad je svirao ljudima. Pomolio sam se za tvoju obitelj i prijatelje. Hvala ti, svi te volimo - napisao je u svom oproštaju Keith Urban, country zvijezda.

- Počivaj u miru legendo za gitarom. Eddie Van Halen, jako ćeš nam faliti - zaključio je Billy Idol na društvenim mrežama, a od legendarnog gitarista oprostili su se i brojni drugi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane