To je to što me zanima!

Preminula je country zvijezda John Prine od korona virusa

Simptome korona virusa počeo je pokazivati sredinom ožujka, a njegovo se zdravlje pogoršalo nekoliko dana nakon. Umro je u utorak u bolnici u Nashvilleu. Bio je jedan od najutjecajnijih tekstopisaca
Vidi originalni članak

Country zvijezda i dobitnik Grammyja, John Prine, preminuo je u 74. godini nakon što je hospitaliziran u kritičnom stanju zbog zaraze korona virusom, javlja Mirror

Simptome korona virusa počeo je pokazivati sredinom ožujka, a njegovo se zdravlje pogoršalo nekoliko dana nakon. Umro je u utorak u bolnici u Nashvilleu, a uzrok smrti su komplikacije nastale zbog zaraze korona virusom.

- Ovo je teška vijest nas. Međutim, toliko je ljudi voljelo i podržavalo Johna tijekom svih ovih godina pa smo vas željeli obavijestiti. Znajte da vas je John volio - stoji u objavi njegove obitelji na Twitteru, koja je upućena njegovim obožavateljima. 

Pjevačica country glazbe Margo Price (26) također je odala počast Johnu, kojeg su nazivali i jednim od najvećih američkih tekstopisaca.

- Boli me čitati tako loše vijesti. Mog heroja više nema, moj prijatelj je otišao. Zauvijek ćemo te voljeti - napisala je na Twitteru.

John je dva puta prebolio rak. Godine 2013. dijagnosticiran mu je rak pluća, kada su mu kirurški trebali ukloniti dio pluća. Stent su mu ugradili 2019., a ove je godine odgodio turneju kako bi se podvrgnuo operaciji kuka.

U svojoj pedesetogodišnjoj karijeri Prine je slovio za jednog od najutjecajnijih tekstopisaca svoje generacije, a proslavio se tekstovima o ljubavi i životu. Dobitnik je Grammyja za najbolji suvremeni album 1992. i ponovno 2006., a ove godine kući je ponio nagradu za životno djelo. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare