To je to što me zanima!

Umrla je plivačka šampionka i filmska sirena Esther Williams

Williams je bila jedna od najvećih holivudskih "zlatnih koka", pojavivši se u spektakularnim scenama u kupaćim kostimima koji su isticali njenu ljepotu
Vidi originalni članak

Esther Williams, plivačka šampionka i filmska sirena, koja je postala slavna pojavom u blještavim i "mokrim" Technicolor mjuziklima 1940-ih i 1950-ih, preminula je u 91. godini života u snu, prenose američki mediji.

Slijedeći stope Sonje Henie, koja je kao klizačka prvakinja postala filmska zvijezda, Williams je bila jedna od najvećih holivudskih "zlatnih koka", pojavivši se u spektakularnim scenama u kupaćim kostimima koji su isticali njenu ljepotu i savršenu figuru. Filmovi poput "Neptunova kći" i "Bal na vodi" slijedili su istu formulu: romantika, glazba, malo komedije i slabašan zaplet pod uvjetom da stavi Esther u vodu. Williams je u kupaćem kostimu postala omiljena pin-up djevojka vojnika u Drugom svjetskom ratu, a njezina popularnost nastavila se i poslije.

Kad su teška vremena dokrajčila velike studije i skupe mjuzikle sredinom 50-ih, Williams je pokušala glumiti u neplivačkim ulogama, ali s malo uspjeha. Nakon što se udala 1962. za Fernanda Lamasa, kolegu iz filma "Opasna kada je mokro", povukla se iz javnog života.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bubamara2103 07.06.2013.

    To su bili filmovi! Zlatno doba Hollywooda!

  • _petra_ 07.06.2013.

    zena je odlicno izgledala i u "starim"danima..... rip

  • kung fu panda 07.06.2013.

    kad se sjetim tih vremena šmrc to su bili filmovi mi klinke smo na bazenima pokušavale izvoditi predstavu kao ona naravno nije bilo nekog uspjeha

Komentiraj...
Vidi sve komentare