To je to što me zanima!

Preminuo gitarist iz benda The Animals: 'Ti si za sviranje živio'

Hilton je bio najpoznatiji po svojem hitu iz 1964. 'The House Of Rising Sun'. Godine 1963. s  Ericom Burdonom, Chasom Chandlerom,  Alanom Priceom i Johnom Steelom osnovao je bend
Vidi originalni članak

Hilton Valentine, gitarist benda The Animals, preminuo je u 78. godini, javlja CNN. Diskografska kuća benda potvrdila je u priopćenju objavljenom na Twitteru kako je preminuo u petak u jutro.

- Valentine je bio gitaristički pionir koji je svojim sviranjem postavio temelje rock&rolla za nadolazeća desetljeća - napisali su i izrazili sućut obitelji.

Hilton je bio najpoznatiji po svojem hitu iz 1964. 'The House Of Rising Sun'. Godine 1963. s pjevačem Ericom Burdonom, basistom Chasom Chandlerom, orguljašem Alanom Priceom i bubnjarem Johnom Steelom osnovao je The Animals s kojim je napravio brojne hitove.

Bend je napustio 1966. nakon čega je svirao na još nekoliko povratničkih koncerata. Od Hiltona se na društvenim mrežama oprostio njegov kolega Burdon.

- Nisi samo svirao, već si sviranje i živio. Srce mi je slomljeno zbog vijesti o Hiltonovoj smrti - napisao je. The Animals su svoj zadnji album objavili 1983. godine, a bend je 1994. dobio zasluženo mjesto u muzeju 'Rock and Roll Hall of Fame'. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 01.02.2021.

    legendarni animalsi

  • peter green 01.02.2021.

    animalsi prave rock legende

Komentiraj...
Vidi sve komentare