To je to što me zanima!

Preminuo glumac Mitchell Ryan (88) iz serije 'Santa Barbara'

Mitchell Ryan se proslavio ulogom zlikovca generala Petera McAllistera u prvom filmu 'Smrtonosno oružje', a nakon toga je glumio nemilosrdnog poslovnog čovjeka u televizijskoj seriji 'Santa Barbara'
Vidi originalni članak

Američki glumac, poznat po ulogama u filmu 'Smrtonosno oružje' i seriji 'Santa Barbara', Mitchell Ryan, preminuo je u petak u dobi od 88 godina. Njegova pokćerka Denise Freed rekla za Hollywood Reporter da je glumac preminuo od zatajenja srca u svom domu u Los Angelesu.

Ryan se proslavio ulogom zlikovca generala Petera McAllistera u prvom filmu 'Smrtonosno oružje', a nakon toga je glumio nemilosrdnog poslovnog čovjeka u televizijskoj seriji 'Santa Barbara'. Također je poznat i po ulogama u sapunici 'Dark Shadows' i sitcomu iz 1990-ih 'Dharma i Greg', prenosi Daily Mail.

Mitchell je glumio Burkea Devlina u kultnoj sapunici iz 1960-ih 'Dark Shadows', ali je zbog alkoholizma dobio otkaz u seriji. Na kraju je priznao svoje probleme s pićem u svojoj autobiografiji iz 2021., 'Pad vrapca'. - Blagoslovljen sam što sam, 30 godina pijanac, uspio proživjeti radni glumački život na kojem mi mogu zavidjeti. I živio sam dosta stvarnog života dok sam bio u tome. Trijezan sljedećih 30 godina, rečeno mi je da sam iz svega toga izašao kao dobro i korisno ljudsko biće - priznao je Ryan.

Nastupao je i u kazalištu, uključujući nastupe na Broadwayu u 'Wait Until Dark', 'Medea' i 'The Price'.

U 68. GODINI Umro glumac iz 'Igre prijestolja'

Mitchell je rođen je 11. siječnja 1934. u Cincinnatiju i odrastao u Louisvilleu. Njegove majka je bila spisateljica, a otac prodavač, a jednom prilikom je izjavio da je kao dječak često izmišljao osobe kakva bi jednog dana mogao biti i da nije imao pojma da bi mogao 'glumiti ulogu, jer mu je sve to bilo previše stvarno'.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Demetra 💙 06.03.2022.

    Sjećam ga se iz Dharme i Grega, ali ne iz Santa Barbare.

  • nap 06.03.2022.

    Kratko glumio u santi.anthony tonnell lik

  • dusansk 06.03.2022.

    Zatajilo mu srce ?! U 88 godini zivota.. Ja bih prije rekao zaboravio disati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare