Obavijesti

Show

Komentari 3

Preminuo glumac Mitchell Ryan (88) iz serije 'Santa Barbara'

Preminuo glumac Mitchell Ryan (88) iz serije 'Santa Barbara'
5

Mitchell Ryan se proslavio ulogom zlikovca generala Petera McAllistera u prvom filmu 'Smrtonosno oružje', a nakon toga je glumio nemilosrdnog poslovnog čovjeka u televizijskoj seriji 'Santa Barbara'

VIDEO

Američki glumac, poznat po ulogama u filmu 'Smrtonosno oružje' i seriji 'Santa Barbara', Mitchell Ryan, preminuo je u petak u dobi od 88 godina. Njegova pokćerka Denise Freed rekla za Hollywood Reporter da je glumac preminuo od zatajenja srca u svom domu u Los Angelesu.

Ryan se proslavio ulogom zlikovca generala Petera McAllistera u prvom filmu 'Smrtonosno oružje', a nakon toga je glumio nemilosrdnog poslovnog čovjeka u televizijskoj seriji 'Santa Barbara'. Također je poznat i po ulogama u sapunici 'Dark Shadows' i sitcomu iz 1990-ih 'Dharma i Greg', prenosi Daily Mail.

Mitchell je glumio Burkea Devlina u kultnoj sapunici iz 1960-ih 'Dark Shadows', ali je zbog alkoholizma dobio otkaz u seriji. Na kraju je priznao svoje probleme s pićem u svojoj autobiografiji iz 2021., 'Pad vrapca'.

- Blagoslovljen sam što sam, 30 godina pijanac, uspio proživjeti radni glumački život na kojem mi mogu zavidjeti. I živio sam dosta stvarnog života dok sam bio u tome. Trijezan sljedećih 30 godina, rečeno mi je da sam iz svega toga izašao kao dobro i korisno ljudsko biće - priznao je Ryan.

Nastupao je i u kazalištu, uključujući nastupe na Broadwayu u 'Wait Until Dark', 'Medea' i 'The Price'.

Umro glumac iz 'Igre prijestolja'
Umro glumac iz 'Igre prijestolja'

Mitchell je rođen je 11. siječnja 1934. u Cincinnatiju i odrastao u Louisvilleu. Njegove majka je bila spisateljica, a otac prodavač, a jednom prilikom je izjavio da je kao dječak često izmišljao osobe kakva bi jednog dana mogao biti i da nije imao pojma da bi mogao 'glumiti ulogu, jer mu je sve to bilo previše stvarno'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine