To je to što me zanima!

Preminuo je glazbenik Aljoša Mutić, sin komentatora Borisa Mutića: 'Uvijek nam odu dobri'

Uvijek zaigran, nasmijan, i virtuozan na svom instrumentu. Ne znam zašto uvijek dobri odu... Hvala na svim trenucima koje smo proveli zajedno, počivao u miru, stoji u objavi Roberta Marekovića
Vidi originalni članak

Preminuo je Aljoša Mutić, glazbenik i sin legendarnog sportskog komentatora Borisa Mutića. Imao je 54 godine. Od njega su se na društvenim mrežama oprostili glumac, voditelj i glazbenik, Robert Mareković (50), grad Pregrada te brojni drugi.

- Napustio nas je Aljoša Mutić, u crnoj košulji skroz desno, saxer koji je bio drag i čest gost u Swingersima, svirao je i na našem zadnjem nastupu. Uvijek zaigran, nasmijan, i virtuozan na svom instrumentu. Ne znam zašto uvijek dobri odu... Hvala na svim trenucima koje smo proveli zajedno, počivao u miru - stoji u objavi Roberta Marekovića.

Bio je Aljoša i profesor saksofona u Glazbenoj školi u Pregradi te Područnoj glazbenoj školi u Kumrovcu. Njegova smrt shrvala je mnoge, uključujući i kolege.

-  Aljoša Mutić (1967. - 2022.) Noćas nas je prerano napustio naš prijatelj profesor Aljoša Mutić. Osim što nas je učio prihvaćanju jazz glazbe učio nas je toleranciji, poštenju, prijateljstvu i ljubavi. Uz veliku tugu opraštamo se Aljoša sa tobom - napisali su iz Glazbene škole u Pregradi.

Kratku objavu posvetila mu je i Facebook službena stranica grada Pregrade.

- Potresla nas je vijest kako nas je prerano napustio profesor Glazbene škole Pregrada Aljoša Mutić u 55. godini života. Vrhunski glazbenik i omiljeni profesor bio je uvijek spreman na suradnju i rado se odazivao svakom pozivu pa je tako i na ovogodišnjem festivalu Vinskih popevki i napitnica na manifestaciji Branje grojzdja bio član žirija. Izražavamo iskrenu sućut Aljošinoj obitelji, prijateljima i kolegama iz Glazbene škole Pregrada - stoji uz Aljošinu crno- bijelu fotografiju.

Glazbenik je iza sebe ostavio suprugu, novinarku Inmu te sina Biela. Par je 22 godine proveo u Barceloni. Sa suprugom Španjolkom, odnosno bolje rečeno Katalonkom Inmom i sinom Bielom nastanio se kasnije u staroj kuriji Poklek u Zagorskim Selima, koju je krajem 19. stoljeća kupio još njegov pradjed, a u kojoj mu je živjela i baka s tri sestre, ali i otac Boris i majka Ljubica

VELIKA TRAGEDIJA Preminuo sudionik Londonskog maratona: Imao je 36 godina

Aljoša se u Španjolsku uputio još davne 1991. godine nakon završene Glazbene akademije - smjer saksofon u Zagrebu.

- Premišljao sam se da li da odem u New York, Los Angeles ili Barcelonu. Na kraju je ipak prevladala Barcelona jer sam tamo već imao nekoliko prijatelja s kojima sam svirao. U Barceloni sam radio kao profesor glazbe i to u tri različite škole gdje sam držao predmet saksofon, a svirao sam i u Big bandu Barcelona i s njima sam navečer nastupao po klubovima - rekao je 2014. za Večernji list. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • svesampokralsamosamdiomukupil 07.10.2022.

    mislim da znam od čega je otišao.

  • vava5 07.10.2022.

    Žao mi je svakog čovjeka,posebno ovakvih plemenitih i poštenih.Ne poznam čovjeka ali mislim da taj ne zna kako se brzo i bez rada enormno obogatiti.

  • numero uno 07.10.2022.

    U zadnje 2 godine je valjda postalo normalno "iznenada" umirati u tim godinama.. Tolko umrlih a da nitko ne postavlja nikakva pitanja, a ponajmanje oni koji bi trebali... -novinari!

Komentiraj...
Vidi sve komentare