To je to što me zanima!

Pribjegao je prijetnjama: 'Ubit ću te! Nemoj misliti da ne mogu'

Na svoje profile #MeToo su objavile glumice Ashley Judd, Jennifer Lawrence, Uma Thurman, a za njima još stotine drugih žena. Protiv Weinsteina je među prvima javno progovorila Rose McGowan
Vidi originalni članak

Iako mnogi povezuju pokret #MeToo s aferom Weinstein, koja je krenula u listopadu 2017., riječ je o mnogo starijoj kampanji. Izvorno potječe iz 2006., kad je ovu krilaticu prva preko MySpacea objavila aktivistica Tarana Burke (47), koja je i sama bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No tek kad se ove krilatice sjetila glumica Alyssa Milano (47) 15. listopada 2017. i objavila je na društvenim mrežama, potaknula je slavne holivudske žene da prekinu šutnju o svojim neugodnim iskustvima.

- Sve one koje na svojem profilu objave #MeToo dat će do znanja da su imale loša iskustva i tek će se tako vidjeti koliko je ovaj problem velik - rekla je Milano i ubrzo je slijedio odgovor.

Na svoje profile #MeToo su objavile slavne američke glumice Ashley Judd (52), Jennifer Lawrence (30), Uma Thurman (50), a za njima još stotine drugih poznatih i manje poznatih žena. Protiv Weinsteina je među prvima javno progovorila Rose McGowan (47).

- Weinstein me je natjerao na oralni seks u hotelu na festivalu u Sundanceu 1997., kad sam imala 23 i upravo sam snimila film ‘Vrisak’. Sad, kad je vidio da vrag nosi šalu, ponudio mi je milijun dolara da šutim - rekla je McGowan, koja je dobila tužbu i odštetu od 100.000 dolara.

ON SVE NEGIRA Nove optužbe za Weinsteina: Silovao je maloljetnu djevojku?

Ashley Judd se prisjetila da ju je Weinstein namamio u hotelsku sobu pod izlikom poslovnog sastanka i filmske uloge.

- Pojavio se u kućnom ogrtaču i pitao me bih li ga masirala i gledala dok se tušira. Odbila sam, a pokušao mi se osvetiti tako da mi uništi karijeru - rekla je.

Njezine navode potvrdio je i redatelj Peter Jackson (58), koji je rekao da ju je Weinstein maknuo s popisa glumica kojima se daju uloge. I Mira Sorvino (52) ispričala je svoje iskustvo s predatorom.

- Maltretirao me je u hotelskoj sobi 1995. Počeo mi je masirati ramena, a zatim me fizički pokušao savladati i počeo me proganjati po sobi - rekla je glumica, a redatelj Jackson je i u ovom slučaju potvrdio da mu je Weinstein rekao da je ne uzima u njegove filmove.

Salma Hayek (54), koju je proslavila uloga slikarice Fride Kahlo, rekla je da je i nju Weinstein ucjenjivao tijekom snimanja filma 2002.

- Nakon što sam u nekoliko navrata uspjela izbjeći njegove nasrtljive pokušaje, pribjegao je prijetnjama: ‘Ubit ću te! Nemoj misliti da ne mogu!’ - ispričala je.

Oglasila se i Cara Delevingne (28) putem Instagrama. Napisala je: 'Osjećala sam se grozno tijekom sastanka s Weinsteinom, na koji me je pozvao u svoju hotelsku sobu. U jednom trenutku rekla sam mu da izlazim, a on me otpratio do vrata i onda tijelom zatvorio izlaz. Pokušao me poljubiti u usta, ali sam uspjela pobjeći'.

PREDATOR S VITEŠKOM TITULOM Kraljica Elizabeta poništila je odličje Harveyju Weinsteinu

I Angelina Jolie (45) se prisjetila situacije s Weinsteinom 1998., kad je imala 23 godine.

- Počeo me nagovarati na seks, ali sam mu se žestoko oduprla. Tad sam odlučila da više nikad neću ići na audicije za njegove filmove te da ću i druge kolegice upozoriti na moje užasno iskustvo - rekla je Jolie.

Jedino je trostruka oskarovka Meryl Streep (71) rekla da nikad nije imala nemoralnih ponuda.

- Valjda zato što mi se na licu vidi da bi, kad bi netko i pokušao nešto takvo, odmah dobio nogu u jaja - objasnila je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 23.09.2020.

    Samim time sto su sutile sve ove godine, pokazale su koliko su neodgovorne i koliko im je stalo do drugih. Takve idiote odmah prijavis i po mogucnosti nogom u jaja kao sto kaze Meryl.

  • Miške 23.09.2020.

    Meril Strip kaže da nije imala nemoralne ponude. A zašto?

  • Kerum Željko 22.09.2020.

    Podrska Weinsteinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare