To je to što me zanima!

Prije godinu dana preminula je buntovnica anđeoskog glasa

Amy je umrla na današnji dan prije godinu dana. Njezin otac u intervjuu za MTV prisjetio se bolnog gubitka i zaključio da je unatoč slabostima bila divna djevojka
Vidi originalni članak

Prije godinu dana, na današnji dan, u 27. godini života preminula je Amy Winehouse. Njezino beživotno tijelo pronađeno je u njenom domu u londonskoj četvrti Camden, a vijest o smrti šokirala je svijet.

Razultati istrage pokazali su da je soul i jazz pjevačica u trenutku smrti u tijelu imala pet puta više alkohola u krvi od količine dopuštene vozačima. U tijelu nisu pronađene droge, a smrt je nastupila nakon što je zbog pretjerane količine alkohola u krvi prestala disati i pala u komu.

Njezin otac Mitch prisjetio se u intervjuu za MTV bolnog gubitka svoje mezimice.

– Bio sam u New Yorku na početku turneje sa svojim jazz bendom. Trebali smo nastupiti u klubu Blue Note pa sam otišao na tonsku probu. Stanku do početka nastupa iskoristio sam za posjet bratiću i njegovim tek rođenim blizancima. Kad mi je telefon zazvonio, igrao sam se s djecom. Vidio sam da me zove Amyino osiguranje, ali nisam bio sumnjičav. Uvijek je gubila telefon pa me znala zvati s njihovog – kazao je Mitch. 

Otkrio je kako ju je pozdravio s 'Bok, dušo' nakon čega mu je netko s druge strane rekao da se hitno vrati kući.

- Pitao sam ga je li Amy mrtva i dobio potvrdan odgovor – kazao je Mitch koji se nakon toga ukrcao na petosatni let avionom, a odmah nakon slijetanja čekao ga je susret s policijom.

– Bio sam u šoku, no nisam plakao. Nisam znao što mi se događa. Znao sam samo da želim biti s obitelji. Otkad sam došao k njima sve do sprovoda, bio sam izgubljen. Ljudi su dolazili i odlazili, sve je prolazilo kao u snu. Tek kad je protokol završio postao sam svjestan da mi se Amy više nikad neće nasmijati – prisjetio se Mitch koji je nakon Amyne smrti,14. rujna prošle godine, na njezin 28. rođendan osnovao zakladu koja nosi njezino ime i pomaže djeci koja se bore s ovisnošću.

- Još je vidim, kako onako lijepa, spokojna leži u mrtvačnici. Ne mogu se osloboditi te slike  – rekao je Mitch kroz suze.

Napisao je i knjigu 'Amy, My Daughter' jer želi da svijet upozna Amy onakvom kakva je uistinu bila.

- Amy je poimence znala svakog čovjeka u Sohou. Ušla bi u dućan i rekla: Zdravo Daphe, kako je tvoj ujak? Takva su moja sjećanja na nju. Bila je sjajna, veoma snažna osoba. Imala je svoje slabosti, no bila je divna djevojka - zaključio je Mitch.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • marija1411 24.07.2012.

    kao da je bilo jučer, šteta predivan glas

  • axlica 23.07.2012.

    danas sam vidla mrtvog vrapčića i to me više pogodilo nego smrt narkomanke :(

  • FrancescaKasser 23.07.2012.

    pocivala u miru Amy

Komentiraj...
Vidi sve komentare