To je to što me zanima!

Princ Andrew odstupio je s dužnosti zbog pedofilske afere

Posljednjih nekoliko dana postalo mi je jasno kako me moj odnos s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom onemogućava u obavljanju kraljevskih dužnosti, izjavio je princ Andrew u službenom priopćenju
Vidi originalni članak

Sin britanske kraljice Elizabete II. (93), princ Andrew (59) izjavio je kako odstupa od kraljevskih dužnosti zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Jeffreyja Epsteina koji je bio u zatvoru pod optužbom da je priređivao pedofilske orgije. Mediji su počeli povezivati princa sa cijelim skandalom zbog čega je vojvoda od Yorka zamolio kraljicu da odstupi od obaveza koje izvršava u ime kraljevske obitelji. 

- Posljednjih nekoliko dana postalo mi je jasno kako me moj odnos s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom onemogućava u obavljanju kraljevskih dužnosti i radu u brojnim humanitarnim organizacijama na koje sam jako ponosan. Zbog toga sam zamolio Njezino Visočanstvo da odstupim s obavljanja kraljevskih dužnosti, a ona je to odobrila. Epsteinovo samoubojstvo ostavilo je mnogo neodgovorenih pitanja, posebno za njegove žrtve i duboko se suosjećam sa svima onima koji su pogođeni. Nadam se da će s vremenom uspjeti obnoviti svoj život. Voljen sam pomoći sa istragom - izjavio je princ u službenom priopćenju objavljenom na društvenim mrežama. 

Andrew je u ekskluzivnom televizijskom intervjuu za BBC u Buckinghamskoj palači koji se emitirao u Velikoj Britaniji 16. studenog 2019., morao odgovarati na  niz neugodnih pitanja što je još više diglo prašinu u javnosti. Jedna od Epsteinovih žrtava, Virginia Giuffre tvrdi da je princ Andrew imao s njom seksualne odnose kad je njoj bilo tek 17 godina. 

Sve je opisala je detaljno pred saveznim sudom na Floridi, uključujući i interijer londonske kuće Epsteinove bivše djevojke i dugogodišnje prijateljice, milijarderke Ghislaine Maxwell. Također, svjedokinja je detaljno opisala i Epsteinov dvorac u New Yorku, u kojem je bila 2001. godine, kad je imala 17.



No, ovo nije prvi put kako princa Andrewa povezuju s kontroverzama. Nekoliko je puta bio pod istragom i to zbog susreta sa Saifom, sinom libijskog diktatora Moamera Gadafija. Također imao je bliske veze s Timurom Kulibajevim, zetom tadašnjeg predsjednika Kazahstana koji je kupio jedno od prinčevih imanja za tri milijuna funti više nego je princ za imanje tražio. 

Zbog brojnih putovanja i iznimno visokih putnih troškova koje je nabio obavljajući dužnost "specijalnog predstavnika" za trgovinu i investicije žestoko su ga kritizirali. Andrew je dobar dio troškova spiskao na putovanja u Ameriku gdje se često družio s Epsteinom. Zbog potrošenog novca zaradio je i nadimak "Air Miles Andy." 

- Nikad nisam osjećao potrebu za zabavom. Putovanja Epsteinu sigurno nisu bila motivirana zabavama. Apsolutno ne - izjavio je tad princ. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • mala vatra 21.11.2019.

    Ništa čudno,rođen u kraljevskoj obitelji...

  • rijetko kulturan 20.11.2019.

    Mora osobno nadgledati brljanje dokaza, mogla bi mu bulja u zatvor...svi znamo što ga tamo čeka.

  • 20.11.2019.

    Izgleda da u tamo ima HDZ

Komentiraj...
Vidi sve komentare