Obavijesti

Show

Komentari 23

Princ Andrew odstupio je s dužnosti zbog pedofilske afere

Princ Andrew odstupio je s dužnosti zbog pedofilske afere
9

Posljednjih nekoliko dana postalo mi je jasno kako me moj odnos s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom onemogućava u obavljanju kraljevskih dužnosti, izjavio je princ Andrew u službenom priopćenju

VIDEO

Sin britanske kraljice Elizabete II. (93), princ Andrew (59) izjavio je kako odstupa od kraljevskih dužnosti zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Jeffreyja Epsteina koji je bio u zatvoru pod optužbom da je priređivao pedofilske orgije. Mediji su počeli povezivati princa sa cijelim skandalom zbog čega je vojvoda od Yorka zamolio kraljicu da odstupi od obaveza koje izvršava u ime kraljevske obitelji. 

Commonwealth Day 2017

- Posljednjih nekoliko dana postalo mi je jasno kako me moj odnos s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom onemogućava u obavljanju kraljevskih dužnosti i radu u brojnim humanitarnim organizacijama na koje sam jako ponosan. Zbog toga sam zamolio Njezino Visočanstvo da odstupim s obavljanja kraljevskih dužnosti, a ona je to odobrila. Epsteinovo samoubojstvo ostavilo je mnogo neodgovorenih pitanja, posebno za njegove žrtve i duboko se suosjećam sa svima onima koji su pogođeni. Nadam se da će s vremenom uspjeti obnoviti svoj život. Voljen sam pomoći sa istragom - izjavio je princ u službenom priopćenju objavljenom na društvenim mrežama. 

FILE PHOTO: Britain

Andrew je u ekskluzivnom televizijskom intervjuu za BBC u Buckinghamskoj palači koji se emitirao u Velikoj Britaniji 16. studenog 2019., morao odgovarati na  niz neugodnih pitanja što je još više diglo prašinu u javnosti. Jedna od Epsteinovih žrtava, Virginia Giuffre tvrdi da je princ Andrew imao s njom seksualne odnose kad je njoj bilo tek 17 godina. 

Sve je opisala je detaljno pred saveznim sudom na Floridi, uključujući i interijer londonske kuće Epsteinove bivše djevojke i dugogodišnje prijateljice, milijarderke Ghislaine Maxwell. Također, svjedokinja je detaljno opisala i Epsteinov dvorac u New Yorku, u kojem je bila 2001. godine, kad je imala 17.

FILE PHOTO: Royal Ascot



No, ovo nije prvi put kako princa Andrewa povezuju s kontroverzama. Nekoliko je puta bio pod istragom i to zbog susreta sa Saifom, sinom libijskog diktatora Moamera Gadafija. Također imao je bliske veze s Timurom Kulibajevim, zetom tadašnjeg predsjednika Kazahstana koji je kupio jedno od prinčevih imanja za tri milijuna funti više nego je princ za imanje tražio. 

Zbog brojnih putovanja i iznimno visokih putnih troškova koje je nabio obavljajući dužnost "specijalnog predstavnika" za trgovinu i investicije žestoko su ga kritizirali. Andrew je dobar dio troškova spiskao na putovanja u Ameriku gdje se često družio s Epsteinom. Zbog potrošenog novca zaradio je i nadimak "Air Miles Andy." 

remembrance Sunday

- Nikad nisam osjećao potrebu za zabavom. Putovanja Epsteinu sigurno nisu bila motivirana zabavama. Apsolutno ne - izjavio je tad princ. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama