To je to što me zanima!

Prinčevi Harry i William dobili su velika nasljedstva, ali je jedan dobio više. Evo zašto...

Nakon smrti princeze Diane, braća William i Harry imali su pravo na nasljedstvo kojim su kraljevski savjetnici vješto baratali
Vidi originalni članak

Prije četiri godine princ Harry (39) i njegova supruga Meghan Markle (42) odstupili od dužnosti starijih članova obitelji. Tad su htjeli biti financijski neovisni, a izgleda da im je u tomu pomoglo nasljedstvo. Naime, braća William (41) i Harry naslijedili su novac od poginule majke, princeze Diane. Radilo se o ukupno 13 milijuna funti, no to je nasljedstvo nakon smrti smanjeno na 8,5 milijuna, navodi The Sun.

NIŠTA OD POMIRBE? Jesu li Harry i William zaista u kontaktu? Stručnjak otkrio: 'Tu nema osjećaja, kao diplomat je'

Ipak, svota je tijekom godina dosegnula cifru od 20 milijuna funti zahvaljujući pametnim ulaganjima kraljevskih savjetnika. Braća su taj novac vidjela tek u svojim 20-ima. William i Harry trebali su podijeliti oko 14 milijuna funti od ulaganja, izvijestio je BBC 2002. godine, piše The Sun

Prinčevi su dobili i nasljedstvo od njihove prabake Elizabeth Bowes-Lyon, poznate kao kraljica majka, nakon što je preminula 2002. godine. Ona je svojoj kćeri Elizabeti II. ostavila nasljedstvo procijenjeno na 70 milijuna funti. Kasnije je objavljeno da je većina novca otišla Harryju jer bi William u budućnosti trebao profitirati ako preuzme titulu kralja.

Harry i Meghan imaju kalifornijsku vilu vrijednu 12,8 milijuna funti u kojoj odgajaju svoje dvoje djece, Archieja i Lilibet, za koju su navodno podigli hipoteku od 8,3 milijuna funti.

REPER NA METI OZBILJNIH OPTUŽBI Šok! Princ Harry spominje se u tužbi protiv repera P. Diddyja

Pretpostavlja se da Harry ima neto vrijednost od 48 milijuna funti te se smatra da Meghan slično teži, a par novac zajednički troši. Ona je prije udaje imala svotu od 3,5 milijuna funti nakon uloge u seriji 'Suits'.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Splitski cvit 31.03.2024.

    Vjerovali vi ili ne država (Britanija) na kraljevskoj obitelji zarađuje od turizma i suvenira više nego što iznose njihove apanaže.

  • Revox 30.03.2024.

    Dečki kao i njihov ćaća neradnik, trebaju na biro pa raditi kao šljakeri jer davno su završile bajke s prinčevima i princezama. Ukinuti nepotrebne tradicijske monarhije......Jedno je sjećanje na prošlost, ali ovi ljudi sišu proračun od kojih država nema koristi.

  • TCB 30.03.2024.

    Ima li drugi Novnosti?? Ovo za Proljiv

Komentiraj...
Vidi sve komentare