To je to što me zanima!

Princezu Margaret često su zvali 'crnom ovcom' svoje obitelji, a osmislila je i vlastiti pogreb

Jedina sestra britanske pokojne kraljice Elizabete II., prije svoje smrti imala je nekoliko moždanih udara. Unatoč bolesti, trudila se obavljati kraljevske dužnosti. Na današnji dan umrla je u 72. godini
Vidi originalni članak

Princeza Margaret, sestra pokojne kraljice Elizabete II.često je privlačila pozornost skandalima i punila britanske tabloide zbog svog osebujnog načina života. Prije svoje smrti, 9. veljače 2002. godine, imala je nekoliko moždanih udara te bila prikovana za invalidska kolica.

PRINCEZA MARGARET Bila je skandalozna, njene veze su šokirale društvo: 'Princeza je crna ovca kraljevske obitelji'

Posljednji udar uzrokovao je probleme sa srcem i liječnici je nisu mogli spasiti. Umrla je u 72. godini, u snu.

Nije se udala do svoje 30. godine

Jedina sestra britanske kraljice Elizabete II. vodila je raskalašen život kojeg su obilježili alkohol, zabave i dugačak popis ljubavnika. Naime, od nje se nikad nije očekivalo da bude kraljica pa je mogla iskoristiti više slobode u svom osobnom i profesionalnom životu. Sve do svoje 30. godine Margaret je bila jedna od najpoželjnijih neudanih djevojaka s dvora.

Iako je bilo puno udvarača njezino srce osvojio Peter Townsed, koji je bio čovjek od povjerenja njenog oca. Navodno su se počeli viđati dok je Peter još bio u braku s prvom suprugom Cecil Rosemary Pratt, od koje se razveo 1952. godine. Samo godinu dana kasnije zaručio se s Margaret.

No, to nije odobravala Engleska crkva te su zaruke bile brzo odgođene, a brak im nisu dopustili. Vjeruje se da se nikad nije oporavila od te ljubavi.

PREVIRANJA KRALJEVSKE OBITELJI Princeza Margaret bila je Lady Di najveća podrška, ali nakon intervjua je Dianu 'prekrižila'...

Bila je u braku s fotografom Armstrongom-Jonesom

Udala se 1960. za diplomanta Cambridgea i uspješnog fotografa Anthonyja Armstrong-Jonesa. Rodila je kćer i sina, no razveli su se 18 godina nakon. Nakon razvoda, princeza je imala i operaciju u kojoj su joj uklonili dio pluća no svejedno je nastavila pušiti cigarete.

Iako se trudila nastaviti biti aktivna i obavljati kraljevske dužnosti, zdravlje joj se pogoršavalo. Posljednji put prije smrti u javnosti se pojavila na proslavi 101. majčinog rođendana. 

Režirala je vlastiti pogreb

Uz princezu  u bolnici 'Kralja Edwarda VII.' u Londonu, bili su njezina kći i sin, Lady Sarah Chatto i Lord Linley.

- Mnogim ljudima je princeza Margaret bila crna ovca njezine generacije kraljevskih obitelji. No ta reputacija joj nije nužno smetala - pisalo je u njezinoj osmrtnici u New York Timesu.

Naime, britanski mediji su pisali kako je princeza Margaret još za života isplanirala vlastiti pogreb do najsitnijih detalja. Kasnije je kraljevski dvor potvrdio kako je princeza osobno režirala vlastiti pogreb, izrazivši želju da to bude privatan pogreb, bez velike pompe i u kraljevskoj kapeli Sv. Georgea u Windsoru.

- Princeza Margaret je kremirana, jedna od prvih članica kraljevske obitelji, jer je željela biti pokopana između svojih roditelja, a između je bilo mjesta zapravo samo za pepeo - prenosi The Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

  • Njet Ruza 09.02.2024.

    A to je ona što su svi bili ljubomorni na nju jer je uvijek u svemu bila bolja i naprednija, te ju zlostavljali, drogirali, iskorištavali i prodavali na sve moguće načine? Čitala sam negdje da su ju čak prebili i kad je imala 11 god. jer je dobila mjesečnicu prije svoje starije sestre. Ili sam ja to pobrkala s Kraljevićem Markom ili, nedaj ti bože, možda nekom pravom Krunom?

  • Beatrixx 09.02.2024.

    Ona se nije mogla udati za razvedenog muskarca, al bitno da je prijestolonasljednik ozenio razvedenu zensku..

Komentiraj...
Vidi sve komentare