Obavijesti

Show

Komentari 0

Bila je skandalozna, njene veze su šokirale društvo: 'Princeza je crna ovca kraljevske obitelji'

Bila je skandalozna, njene veze su šokirale društvo: 'Princeza je crna ovca kraljevske obitelji'
6

Jedinoj sestri britanske kraljice Elizabete II., ljubav njezinog života nije bila dopuštena, a kasnije počela je voditi raskalašen život kojeg su obilježili alkohol, zabave i dugačak popis ljubavnika

VIDEO

Životi članova britanske kraljevske obitelji iz generacije u generaciju intrigiraju javnost i svaki detalj vezan uz njih pomno se prati, a prije par desetljeća Princeza Margaret, sestra pokojne Kraljice Elizabete II.privlačila je pozornost skandalima i osebujnom načinu života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Posljednji pozdrav Elizabeti II.: Dva kraljičina korgija i poni Emma gledali pogrebnu povorku 00:53

Nije se udala do 30. godine

Princeza Margaret rođena je 21. kolovoza 1930. godine u dvorcu Glamis u Škotskoj, četiri godine nakon Elizabete. Iako su se njihovi roditelji trudili da imaju što normalnije djetinjstvo, to je prestalo nakon što je Edward VIII. abdicirao zbog ljubavne afere s razvedenom Amerikankom pa ga je naslijedio brat George VI., otac princeze Margaret i Kraljice Elizabete II. 

Queen Elizabeth II death

Od princeze Margaret nikad se nije očekivalo da bude kraljica jer je bila mlađa sestra pa je mogla je iskoristiti više slobode u svom osobnom i profesionalnom životu. Dok se njezina sestra udala s 21 godinu i kasnije naslijedila oca, Margaret je sve do 30. godine bila jedna od najpoželjnijih neudanih djevojaka s dvora. 

Bio je 15 godina stariji od nje

Zbog izuzetne ljepote imala je puno udvarača no njezino srce je osvojio pilot Peter Townsed koji je bio i čovjek od povjerenja njenog oca. Upoznala ga je kada je imala samo 13 godina, a zaljubila se u njega 1947. godine tijekom turneje po Južnoj Africi. Navodno su se počeli viđati dok je Peter još bio u braku sa prvom suprugom Cecil Rosemary Pratt, od koje se razveo 1952. godine i zaručio se s Margaret samo godinu dana kasnije.

Royal move to Windsor

Peter je bio 15 godina stariji od nje i u to vrijeme članovima kraljevske obitelji nije bilo dopušteno vjenčati se s osobama čiji su bivši supružnici još uvijek živi, prema arhaičnom pravilu kojeg se tada držala Engleska crkva. Kao rezultat toga, Margaretine zaruke s Peterom bile su odgođene, a potom i potpuno prekinute. 

Brak im nisu dopustili, a Peter se kasnije oženio drugom. Margaret je to jako pogodilo te su je nazivali i tužnom princezom. Ali, brzo je to promijenila i počela puniti tabloide skandalima. Postala je redovan gost glamuroznih zabava, pjevala je uz pratnju klavira u noćnim klubovima do sitnih sati, kasno doručkovala i pila votku. 

Profesor iz SAD-a predstavio je odbojku, a u Londonu je umrla buntovna princeza Margaret
Profesor iz SAD-a predstavio je odbojku, a u Londonu je umrla buntovna princeza Margaret

Prva čije se vjenčanje prenosilo na televiziji

Fotografa Antonyja Armstronga Jonesa upoznala je 1958. godine na jednoj večeri, a oko njega su kružile priče da je veliki zavodnik, da je spavao s brojnim ženama i muškarcima te da ima dijete s udanom ženom.

Njihovo je vjenčanje bila prva ceremonija kraljevskog vjenčanja koje se prenosila na televiziji, a on je bio jedan od prvih ljudi van kraljevske obitelji koji je tako postao njezin član. Dobili su dvoje djece, sina i kćer. Međutim, brak s Anthonyjem je bio sretan samo na početku. Poslije su varali jedno drugo i konačno se razveli 1978. godine. Razvod za kraljevsku obitelj bila je tabu tema i zabranjen, stoga su njih dvoje jedno vrijeme morali živjeti u lažnom braku.

'Sestra kraljice Elizabete II. me dirala kad sam imao 23 godine'
'Sestra kraljice Elizabete II. me dirala kad sam imao 23 godine'

Neki je htjeli izbaciti iz kraljevske obitelji 

Veliki skandal nastao je kad je princeza uhvaćena s vrtlarom Roddyjem Llewellynom, 25-godišnjakom kojeg je upoznala u Škotskoj. Zbog toga neki političari su je nazvali ludom i kraljevskim parazitom. Neki su čak predlagali njezino potpuno uklanjanje iz kraljevske obitelji.

Dok je bila u vezi s Roddyjem, Margaret se jednom prilikom predozirala tabletama za spavanje, što su neki biografi opisali kao pokušaj samoubojstva. 

Pila je, pušila i zabavljala se više nego bilo koji drugi član obitelji, popis ljubavnika je bio podugačak, a smatra se da nije nikad preboljela prvu, zabranjenu ljubav.

Unatoč takvom načinu života, princeza je nikad nije zanemarivala kraljevske dužnosti i posvetila se umjetnosti. Postala je predsjednicom čuvenoga Kraljevskog baleta i bavila se humanitarnim radom. 

Princeza Anna u subotu slavi 70. ro?endan

'Mnogim ljudima je princeza Margaret bila crna ovca njezine generacije kraljevskih obitelji. No ta reputacija joj nije nužno smetala', pisalo je u njezinoj osmrtnici u New York Timesu.

S jedne strane je priželjkivala slobodu i boemski život, a s druge su joj prijale kraljevske povlastice i često je zloupotrebljavala svoj položaj.

Princeza Margaret bila je Lady Di najveća podrška, ali nakon intervjua je Dianu 'prekrižila'...
Princeza Margaret bila je Lady Di najveća podrška, ali nakon intervjua je Dianu 'prekrižila'...

Princeza Margaret preminula je 9. veljače 2002. u 72. godini života od posljedica moždanog udara.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S BOJANOM IZ JOKER OUT-A:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili