To je to što me zanima!

‘Proeskog su ubili! To nije bila nesreća! Sve ću to dokazati...’

Zoran Božinovski, bivši makedonski novinar, izdat će knjigu u kojoj će demistificirati detalje smrti Toše Proeskog. Uvjeren je da je podzemlje naručilo Tošino ubojstvo
Vidi originalni članak

Ne postoji vozač Slaviša Kuzmanović čiji se fantomski kamion sudario s pjevačevim Touaregom. To je sve inscenirano. Kakva je to prometna nesreća u kojoj bi policija pustila sudionika da slobodno odšeta s mjesta sudara?, pita se Zoran Božinovski, bivši makedonski novinar. 

On će u ožujku objaviti knjigu 'Toše: Žrtva kriminalnih klanova'. U njoj će demistificirati detalje smrti Toše Proeskog. Ne vjeruje da je pjevač poginuo na autocesti nego tvrdi da je podzemlje naručilo njegovo ubojstvo.

Nije mu jasno, dodaje, tko je radio pjevačevu obdukciju i zašto je policija u samo nekoliko sati “očistila” mjesto zločina. Tošu su stavili u drveni, a zatim u metalni kovčeg i odmah ga prebacili u Makedoniju. Nitko ga, kaže Zoran Božinovski, od rodbine nije identificirao niti je na aerodromu dočekao kovčeg s njegovim truplom.

- Toše je bio kolateralna žrtva. Njegovi menadžeri ‘prali’ su novac iz Kuvajta - tvrdi Zoran koji nije poznavao pjevača jer mu mafija koja ga je okruživala to nije dala.

- Želim da se sazna istina. U knjizi ću objasniti i biznis Fondacije Toše Proeski za koju se ni danas ne zna čime se bavi i kako troši novac - kaže Božinovski. 

Idi na 24sata

Komentari 91

  • 5678 10.12.2015.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • 5678 10.12.2015.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • nale999 26.06.2014.

    Prosto evo slucajno naletim posle ko zna koliko vremena na ovaj tekst i ne znam zasto ali ne mogu da izdrzim da ovo ne podelim sa javnosću. Tada kada je Tose nastradao ja sam sa suprugom bila na kamionu, oboje smo vozili kamion za jednu italijansku firmu. Tog jutra 16.10. 2007. nalazili smo se na jednom utovaru u Roterdamu, u Holandiji, kada nas je oko 11h možda 11h30min. pozvao nas kolega i drug koji je sa svojim kamijonom putovao iz Srbije za Italiju. Javio nam se sa graničnog prelaza kod Trsta i rekao nam je da je tu sa Slavišom Kuzmanovićem zvanim Slaviša Brada i da mu je ovaj ispričao šta mu se dogodilo na putu iz Srbije tj da je imao udes i da je u njegov kamijon gadjao Tuareg u kojem je bio Tose Proeski koji je tom prilikom nastradao. Moze sad da pise i prica ko sta hoce ali da je kamion zadržan u Hrvatskoj i sve te neistine apsolutno nisu tačne, čovek je budući na ozbiljnost saobraćajke u kojoj je učestvovao sa svojim vozilom veoma lako pusten da nastavi put. Ja toliko znam sigurno a koliko se to uklapa u tvrdnje dotičnog Bozinovskog ili ne u to ne želim da ulazim ali ovaj deo o nezadržavanju kamiona je apsolutno istinit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare