To je to što me zanima!

Publiku nasmijavao kao Neven, 90-ih svi plesali na njegov hit

Iako sebe nikada nije smatrao glumcem, gledatelji će ga itekako pamtiti upravo po ulozi Nevena iz humoristične serije Nad lipom 35, glazbenom djelovanju i po sebi svojstvenom humoru
Vidi originalni članak

Splitskog zabavljača, glazbenika i glumca Damira Mihanovića Ćubija šira je javnost upoznala kao bubnjara zadarske grupe Forum, no Hrvati će ga se prvenstveno sjećati kao Nevena, radnika iz Zagore koji ih je nasmijavao u serijama 'Jel’ me netko tražio' i 'Nad lipom 35'. Ćubi je na temelju te uloge zaigrao i u monodrami 'Tko radi, štrajka od gladi', koju je sam napisao i s kojom je gostovao po cijeloj Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao osebujni povratnik iz Njemačke, Neven je u humorističnim serijama predstavljao lik malog čovjeka koji se na Ćubiju svojstven i duhovit način osvrtao na svakodnevicu, a on sam i privatno je bio takav čovjek. Uvijek nasmijan i pun dobrih vibracija. 

ODLAZAK GLAZBENIKA I ZABAVLJAČA Preminuo legendarni Splićanin Ćubi nakon zloćudne bolesti...

- U meni je uvijek gužva između svih tih likova koji me čine, veća nego u gradskom autobusu. Čak i šofer mora stajati na nogama, ali naučio sam ja živjeti s tim - pojasnio je Ćubi svojedobno.

Jedan od tih mnogobrojnih Ćubijevih likova zaslužan je i za glazbenu slavu 90-ih, u vrijeme cro dance ere, kad je izbacio hit 'Pumpaj'. Pjesma je postala veliki hit na radijskim postajama, a bubnjar se našao u novoj ulozi. 

Vodio je Ćubi razne manifestacije, odazivao se humanitarnima akcijama pa nije ni čudo da su se njegovi prijatelji, poznanici, ali i oni koji su ga voljeli s malih ekrana brzo udružili i pokušali mu pomoći nakon što je Ćubi obznanio kako se bori s teškom bolešću. 

Nažalost, nije bilo spasa. Damir Mihanović Ćubi preminuo je nakon teške zloćudne bolesti u 59. godini. Liječio se u zagrebačkoj bolnici Sestre milosrdnice, a želja mu je bila provesti blagdane u svom Splitu. Do posljednjeg trenutka bio je u svojim obraćanjima pozitivan i pun energije, po kojoj je i za života bio poznat.
 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 02.01.2020.

    Nadam se da ćeš s Oliverom zapivat.

  • izvidnik1 02.01.2020.

    Počivaj u miru Božjem

  • 02.01.2020.

    Kad si obična trolčina i to iz dubine duše i ideš komentirati na negativan način nečiju smrt(jel bio smiješan ili ne, ne razumjem njegov humor),pa u pm u što se svijet pretvara,samo zapamtite on je na ovaj ili onaj način ostavio trag u beskraju iza sebe a vaše trolanje će se u roku 1sec zaboraviti,r.i.p. Čubi

Komentiraj...
Vidi sve komentare