To je to što me zanima!

Rade Šerbedžija: 'Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glumac nam je otkrio da ga je jako pogodila vijest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslavenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini. Rade i ona bili su cjeloživotni prijatelji
Vidi originalni članak

Dvije i pol godine, otkako se Milena razboljela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo, ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glumac nam je otkrio da ga je jako pogodila vijest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslavenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini.

LEGENDA JUGOSLAVENSKOG GLUMIŠTA Napustila nas je Milena Dravić: Glumica preminula u 79. godini

- Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a prije svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vijest me zaista pogodila, nedostajat će mi - rekao je Šerbedžija.

Glumac je svojoj, kako sam kaže, cjeloživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njezinoj monografiji.

- Milena je bila filmski aktivist, uvijek na svome zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvijek na strani slabih i nesretnih. Uvijek protiv nepravde i uvijek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takove. Kao prava heroina znala je uvijek stati na stranu svog naroda i svoje publike - ustvrdio je Rade kako će se prisjećati glumačke dive.

VELIKI GUBITAK Emotivne poruke prijatelja za Milenu: 'Nebo je malo za tebe'

Milena je, kaže, željela zagrliti cijeli svijet jer se samo tako osjećala sretnom, a njezine su oči zapravo jugoslavenski film.

- Blagost naše Milene dolazila je od njezine djetinje zaigranosti životom. Uvijek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film - ističe glumac.

Milenu, uvjeren je, nikada nećemo zaboraviti.

- Njezino filmsko lice treperi u našim sjećanjima. I kada zatvorimo oči, tisuće malih celuloidnih kvadratića namiguje njezinim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je vječni film koji nam je svojim licem podarila - zaključio je Šerbedžija.

Inače, nakon smrti supruga Dragana Nikolića, Milena je njihov brodić darovala njihovom zajedničkom prijatelju Šerbedžiji.

 

Idi na 24sata

Komentari 109

  • dkmjnn 16.10.2018.

    Rade Šerbeđija može biti i Tunguzijac što se mene tiče, ali takvog glumca ovi naši prostori nikada nisu imali, niti će još dugo imati. Fabijan Šovagović, Bobi Marotti, Pero Kvrgić, , Ljuba Tadić, Boris Cavazza......, sve su to legende ovih naših prostora, ali Rade Šerbeđija je jedinstven. Baš kao što su bile velike i Zdravka Krstulović, Ana Karić, Eta Bortolazzi, Milena Zupančić, Milena Dravić........

  • plik 15.10.2018.

    kad umre Rade, bit će dan žalosti u cijelom nekadašnjem "Istočnom bloku" - njih je najviše opjevao u svojim holivudskim ulogama.. :)))))

  • Yassa 14.10.2018.

    kakvi gadovi pišu o ljudima i to o velikim ljudima , kako ih nije sram ,,,ne oni su veliki Hrvati, domoljubi , smeće

Komentiraj...
Vidi sve komentare