Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
191 komentara

Napustila nas je Milena Dravić: Glumica preminula u 79. godini

U društvu Milene Dravić uživali su Robert de Niro, Ava Gardner, Clint Eastwood, John Lennon... Večerala je s Hitchcockom, a Lizi Minnelli darovala je srpske opanke

Foto: promo
191 komentara

U noći na nedjelju preminula je legendarna srpska glumica Milena Dravić. Kako piše srbijanski Blic, legenda jugoslavenskog glumišta napustila nas je u 79. godini u nakon borbe s bolešću. Glumica je preminula u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Fotografije su preuzete iz monografije Milene Dravić

Prema pisanju Blica, posljednjih dana joj je bilo loše. Liječnici su sve pokušali, ali nije bilo spasa.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: promo

Prije dvije i pol godine glumica je  ostala bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću.

Foto: Fotografije su preuzete iz monografije Milene Dravić

U svojoj karijeri ostvarila je mnoštvo uloga, a u njezinu društvu uživali su Robert de Niro, Ava Gardner, Clint Eastwood, John Lennon... Večerala je s Hitchcockom. Lizi Minnelli darovala je srpske opanke.

24sata ŽIVOTNI PUT MILENE DRAVIĆ Nikad nije preboljela Dragana: Život bez njega nije joj bio isti

Glumiti je počela kao srednjoškolka, a u više od pola stoljeća karijere, snimila je 90 filmova, a u više od 50 ostvarila je glavne ženske uloge i osvojila brojne filmske nagrade.

Popularnost joj je donijela suradnja sa Ljubišom Samardžićem. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima 'Kozara', 'Ljubavni život Budimira Trajkovića', 'Sekula se opet ženi', 'Nije lako sa muškarcima' i 'Zona Zamfirova'.

S trećim suprugom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila je i popularni show 'Obraz uz obraz'.

Dobitnica je Nagrade 'Dobričin prsten' za 2016. godinu, što je najveće glumačko priznanje u Srbiji. Uz to, ima i dvadesetak drugih nagrada. Za životno djelo glumcu komičaru 2017. je dobila Nušićevu nagradu, 2013. Statuetu 'Joakim Vujić' te nagradu 'Zlatni ćuran' za životno djelo glumcu komičaru. Za ulogu u koprodukcijskom filmu češke i američke produkcije 'Voda nešto nosi', čuvenog pisca Lajoša Zilahyja, a u režiji oskarovca Jan Kadara i Elmara Klosa, dobila je europsku nagradu 'Zlatni David' za najbolju europsku glumicu 1978. godine, a za film 'Specijalni tretman' Gorana Paskaljevića i Dušana Kovačevića 1980. godine nagrađena je čak u Cannesu.

>> Više informacija uskoro

Naši partneri pišu
Message