To je to što me zanima!

Rade Šerbedžija u Splitu: 'Ja pratim taj Hajduk. Oni bijeli dresovi na nogometašima, jao!'

Glumac i pjevač koji većinu svog slobodnog vremena provodi igrajući tenis, rekao je kako je nedavno i snimio novi američki film
Vidi originalni članak

Na šesnaestom festivalu pričanja priča, poznatijem kao 'Pričigin' sudjelovao je i Rade Šerbedžija (76) koji je podijelio koliko je povezan sa Splitom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odnos prema Splitu može biti samo dubok i iskren. On je jedan od najsvjetlijih gradova, imao sam tu sreću da sam u njemu radio u teatru, snimao, imao koncerte. Ovdje sam imao i toliko božanstvenih prijatelja s kojima sam proveo mladost - Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Neva Bulić, Ivica Vidović... - rekao je Rade koji će u tom gradu podijeliti svoju priču u petak navečer.

IZDALA PRVI ALBUM Šerbedžijina kći Mimi u Zagrebu okuplja bend: Imam umjetničko ime zbog tjeskobe na pozornici

Dodao je i kako je kao mlad skupljao sličice nogometaša, a najviše su mu se sviđali igrači Hajduka.

- Najdraži su mi bili Hajdukovi nogometaši s onim bijelim dresovima s božanstvenom crvenom zvijezdom - priznao je glumac koji se zaljubio u Hajduk još više kada je izašla knjiga 'Bili libar'.

- A onda kada je moj prijatelj Boris Dežulović napisao knjigu...Pratim taj Hajduk, kako je on to predivno opisao, tu ljubav prema klubu, slogu - objasnio je Rade koji je i otkrio kako će provesti svoje vrijeme u Splitu.

- Pit ćemo večeras, a i imamo neku marendu - rekao je s osmijehom glumac koji će u subotu ujutro ponovo doći na festival gdje će se u podne održati završnica 'Pričigina' pod nazivom 'Moglo je i svršit gore', a bit će posvećena Miljenku Smoji.

ODLAZAK DRAGOG PRIJATELJA Rade Šerbedžija: 'Massimo je bio toliko divan, jednostavan i blag, imao je poseban glas...'

Otkrio je i kako je on prije svega glumac, a pjeva samo zbog razloga što mu nedostaje kontakt s publikom.

- Počeo sam pisati svoju poeziju, pa i pjevati, a koncerte održavam jer nema predstava, nedostaju mi obožavatelji - priznao je Rade koji je na 'Pričigin' ponio i gitaru pa je otkrio da će i zasvirati par pjesama.

U ZKM-U FOTO Pogledajte proslavu 20. godišnjice Hrvatskog društva pisaca, gostovao i Šerbedžija

Osim pjevanja, glume i igranja tenisa, Rade je snimio i novi američki film u Bugarskoj.

- To je krimić, radi se o otmici američkog predsjednika u filmu, glumim kao i uvijek stranca - rekao je i prisjetio kako je imao samo 24 godine kada je igrao Matana u 'Prosjacima i sinovima'.

- Tad sam igrao i mladog i starog, a sad razmišljam kako bi igrao opet mladog, malo bi više morali poraditi na šminci jedino - našalio se Rade.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Dalmatinski čovik2 25.03.2023.

    Svaki pravi yugos voli ajduka 💪

  • salaso 25.03.2023.

    pjeva jer mu nikad dosta keša....kao i neki drugi iz holiywooda....ko kevin kostner ..recimo...nemaju pojma o pjevanju..al pjevaju....prodaju svoje ime..

  • branko svedrec 25.03.2023.

    kazse da ti se svidjao bijeli hajdukov dres sa prekrasnom petokrakom na njemu,koliko sam shvetio znaci ovaj sadasnji dres ti se ne svidja koji je stvarao modernu drzavu hrvatsku pa se pitam sto u opce radis u hrvatskoj kad neznas postivat ono sto je hrvatsko

Komentiraj...
Vidi sve komentare