To je to što me zanima!

Raskošna svadba jordanskog princa: Došli su i princ William i Kate, Jill Biden i brojni drugi...

Njihova ceremonija okupila je brojne čelnike zemalja, koji se nadaju da će upravo ovaj događaj ojačati lokalne i globalne saveze
Vidi originalni članak

Jordanski princ Husein (28) u četvrtak se vjenčao s jordanskom arhitekticom Rajvom Al Saif (29).

OTKRILA MALO VIŠE Princeza u izazovnom izdanju: Je li Kate prekršila sva pravila odijevanja kraljevske obitelji?

Njihova raskošna ceremonija okupila je brojne čelnike zemalja koji se nadaju da će upravo ovaj događaj ojačati lokalne i globalne saveze.

Rajvina obitelj povezana je s vladajućom dinastijom Saudijske Arabije pa se tako očekuje da će se Jordan približiti Saudijskoj Arabiji.

Ipak, saudijski prijestolonasljednik Muhamed bin Salman nije prisustvovao vjenčanju, ali zato su tamo bili Jill BIden te princ William i njegova supruga Kate Middleton.

Vjenčanju su prisustvovali i drugi plemići iz različitih zemalja. Inače, javne ceremonije u Jordanu započele su tek kada su se Husein i Rajva vjenčali u amanskoj palači Zahran.

Umjesto gostiju, pratili su ih i brojni Jordanci koji su pohrlili na ulice kako bi na trenutak vidjeli princa i njegovu novu suprugu.

Mladi princ Husein u posljednje vrijeme preuzima sve više kraljevskih dužnosti s obzirom da je prijestolonasljednik. Ova titula pripala mu je nakon što je 2004. godine kralj lišio svog polubrata Hamzu prijestolonasljedstva. Njegov polubrat je ubrzo i optužen za sudjelovanje u uroti čiji je cilj bio svrgavanje monarha.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare