To je to što me zanima!

Rihannina 15. tetovaža je gramatički krivo napisana?

Iako je pjevačica uvjerena da u napisu na njenom vratu nema greške, znalci francuskog tvrde da je poredak riječi krivi pa postoji gramatička greška
Vidi originalni članak

Novu tetovažu odabrala je s dečkom Mattom Kempom, a on joj je i pravio društvo dok joj je tatoo majstor, Keith 'Bang Bang' McCurdy tetovirao u salonu u New Yorku. Rihanni (22) je to već 15. tetovaža, a kako tetoviranje shvaća kao zasebnu kulturu, tko  zna koliko još puta tijelo planira ukrasiti tintom. Najnovija tetovaža smještena joj je na vratu, s lijeve strane. Ima ispisano 'rebelle fleur' što u slobodnom prijevodu s francuskog znači buntovni cvijet. Rihannini obožavatelji u Francuskoj raspravljaju o njenoj tetovaži otkad ju je pokazala. Misle, naime, da je napis gramatički netočan jer je redoslijed riječi pogrešan. Ipak, ima i onih koji misle da je tetovaža napisana točno. Budući da im je svima francuski materinji jezik, teško je zaključiti tko je od njih u pravu. Sama Rihanna uvjerena je da u njenoj tetovaži nema nikakve greške pa je Keithu McCurdyju navodno poslala SMS u kojem mu, kao vrsna poznavateljica francuskog, objašnjava zašto je njena tetovaža točna. To je navodno napravila jer je znala da će ga novinari ispitivati o tetovaži.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • spavuljak 15.08.2010.

    mislim da je \'fleur rebelle \' ispravno! ali davno sam ucila francuski

  • putanja 15.08.2010.

    Ako im je francuski i materinji, ne znači da znaju pravopis i gramatiku. Provjereno kod profesora francuskog jezika-ispravno je fleur rebelle.

  • pravoglasa 15.08.2010.

    čime se oni bave.. jadnici sirotinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare