To je to što me zanima!

Romi traže da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana: 'On to zaslužuje, ostavio je nasljeđe'

Utjecaj na bogatstvo srpske kulture i muzike, kao i ukupno kulturno nasljeđe koje je Džej Ramadanovski ostavio iza sebe je nemjerljivo, navodi se u pismu gradonačelniku Beograda
Vidi originalni članak

Građanski pokret 'Opre Roma Srbija', uputio je gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću apel da se pjevač Džej Ramadanovski sahrani u Aleji zaslužnih građana, pišu tamošnji mediji.

- Naš pokret okuplja preko 10.000 Roma iz cijele Srbije i ova inicijativa je za nas od ogromnog značaja. Utjecaj na bogatstvo srpske kulture i muzike, kao i ukupno kulturno nasljeđe koje je Džej Ramadanovski ostavio iza sebe je nemjerljivo - navodi se u pismu gradonačelniku Beograda.

Pokret je stupio u kontakt s obitelji i prema njihovim tvrdnjama dobio pristanak da se ova inicijativa pokrene.

- Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda - izjavio je zamjenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

PREMINUO U 57. Džej je s 11 godina bio u domu, a majka ga nikad nije posjetila: 'Često zaplačem zbog toga...'

On je u Jutarnjem programu televizije Happy potvrdio da je Skupština grada Beograda dobila prijedlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana i ocijenio da Džej zaslužuje tu počast.

- Ovu čast se zaslužuje uspješnom profesionalnom karijerom, znanstvenim radom, ali i umjetničkim djelom. Džej je za života postao netko čije su pjesme slušali i oni koji nisu voljeli muziku koju je on pjevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije nitko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej - rekao je Vesić.

Podsjetimo, legenda romske glazbe, Džej Ramadanovski, preminuo je od zastoja srca, javili su srpski mediji. Hitna pomoć tijekom dana intervenirala je u njegovom obiteljskom domu. Reanimirali su ga, ali bezuspješno.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • kung fu panda 07.12.2020.

    Najbolji od svih

  • POTPEC 07.12.2020.

    Pa šta se mene tiće MOŽE i u mojoj aleji velikana, ali samo pod jednim uvjetom. ALEJI ostavlja minimum 90% pokretne i nepokretne imovine, a ostatak od 10% meni kao osnivaću iste.

  • Netko od ljudi 07.12.2020.

    Prije bi s njima sijepo...pjevao...jeo i veselio se nego s nasim demokratskim hrvatima crvene knjizice

Komentiraj...
Vidi sve komentare