To je to što me zanima!

Saksofonist s balkona oduševio susjede, mama i beba zaplesale

Tajnoviti mladić svirkom je na balkone izmamio oduševljene susjede među kojima je zaplesala i mlada mama s bebom u naručju. Čak je uspio zaustaviti i promet...
Vidi originalni članak

Zbog pandemije korona virusa svakodnevni život sveo se na četiri zida, a dok traje karantena, pozitivni trenuci i vesela atmosfera su i više nego dobrodošli. To vrlo dobro zna i saksofonist iz Zagreba koji je susjedima uljepšao vrijeme u izolaciji na najveći katolički blagdan. Uskrs.

Tajnoviti mladić odlučio je uzeti glazbeni instrument u svoje ruke i zasvirati na balkonu. Trešnjevka je tako u popodnevnim satima postala žarište euforije i osmijeha na licima Zagrepčana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Počeo je svirati oko 19.30 sati. Snimila sam ga sa svojeg balkona, živim u zgradi preko puta njegove – rekla nam je čitateljica koja je željela ostati anonimna.

Rekla je kako talentiranog saksofonista ne poznaje osobno pa ne može reći tko je njoj i susjedima uljepšao večer.

- Navodno se radi o profesoru glazbene umjetnosti, tako mi je rekao susjed, no nije poznato predaje li u osnovnoj ili srednjoj školi – otkrila je.

Priznala nam je da je mladić oduševio cijeli kvart do te mjere da su ga susjedi i prolaznici više puta nagovarali da ne prestane sa svojom “balkonskom gažom”.

- Stalno su se derali: ‘Hoćemo još’ – priča nam impresionirana gospođa s Trešnjevke.

Dodala je i kako je tajnoviti saksofonist svojim talentom uspio zaustaviti promet.

- Vozači koji su u autima prolazili pored naših zgrada su se zaustavili jer su vidjeli da se nešto događa, primijetili su da držimo mobitele u rukama. A onda su se i oni prepustili glazbi i odličnoj atmosferi – kazala je.

Govori nam kako se ona itekako rasplesala, a svirka je trajala 20-ak minuta.

- U svakom slučaju, dobro sam se zabavila, meni je bilo super. Baš su bili neka pozitivna atmosfera i jedno veliko osvježenje, moram priznati – poručila je.

VIDEO: RIJEČANIN DAVOR Saksofonom protiv karantene: Susjedima uljepšavam vrijeme

Poseban trenutak ovog “Trešnjevačkog koncerta” je bio ples mlade mame koja je na balkon izašla s bebom u naručju. Otkad traje izolacija, ovo nije prvi put da su se ljudi okupili na balkonima i uživali u glazbi, kako u svijetu, tako i u Lijepoj Našoj.

- No za razliku od ostalih izvođača s balkona, on je bio drugačiji jer nije pjevao ništa, nisu se čule riječi, samo je svirao na saksofonu - ističe Zagrepčanka koja je mobitelom ovjekovječila trenutak.

Zanimalo nas je li ovo prvi put da ih je tajanstveni susjed zabavljao na balkonu.

- Nije svirao prije, barem ga ja nisam čula. Živim ovdje već pet godina i prvi put vidim njegov nastup – otkrila nam je za kraj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • LiLu 14.04.2020.

    muzika je nesto najblize putovanju kroz vrijeme ,bravo za dobrog covjeka vrlo lijepo svira

  • DANIJEL 🐶 14.04.2020.

    Svijetu tako malo treba za ljubav, ma jedna mala mrva, tragedija je što mu još manje treba za mržnju ...Možda je korona bolest koja liječi mržnju ...

  • pingvin. 14.04.2020.

    Ono kada u moru panike i straha čuješ zvuk koji postoji samo da bi usrećio.Još postoje ljudi,guraju se u masi praznih duša...

Komentiraj...
Vidi sve komentare