Obavijesti

News

Komentari 52

Saksofonom protiv karantene: Susjedima uljepšavam vrijeme

Saksofonom protiv karantene: Susjedima uljepšavam vrijeme
9

Većinom me podržavaju, ali nekima se baš i ne sviđam pa mi dobace da prekinem, da je dosta ili da sam preglasan, kaže nam nasmijani glazbenik Davor Krmpotić (29) koji živi na Kozali u Rijeci

VIDEO

Po uzoru na naše susjede Talijane, od kojih su neki vrijeme karantene odlučili kratiti glazbom, riječki muzičar Davor Krmpotić (29) učinio je isto.

Naime, mladi član riječkog benda Splash najviše vremena ovih dana provodi svirajući saksofon na balkonu 18. kata svoga stana na Kozali u Rijeci. Njegova stambena zgrada okružena je nekolicinom nebodera s mnogobrojnim stanovima pa tako mnogobrojni susjedi imaju priliku uživati u funk, pop rock i jazz glazbi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

11:28

- Većinom me susjedi podržavaju i zahvaljuju mi što im, kažu, uljepšavam ovo vrijeme u kojima je većina nas zatvorena u svojim stanovima, no nekima se baš i ne sviđam pa mi dobace da prekinem, da je dosta ili da sam preglasan - kaže nasmijani glazbenik i učitelj tjelesnog odgoja u Sušačkoj gimnaziji.

Osim saksofona, svira i gitaru i klavir te pjeva u navedenom bendu po mnogobrojnim riječkim klubovima poput Bačve (jednom tjedno) te ljeti po terasama, kampovima, svadbama i gažama diljem Kvarnera.

- Naći se u ovakvoj situaciji, koja nas je sve iznenadila i uplašila, nije ugodno, no ja sam se sa svim što nas je snašlo odlučio nositi pozitivnim vibracijama, a nema veće pozitive od muzike, ona nas sve spaja. Ugledao sam se na Talijane kojima je, vjerujem, trenutačno puno teže, ali su se i mnogi od njih odlučili uveseliti i olakšati jedni drugima dane pjesmom i glazbom, ovako, preko balkona. Nije mi teško dane provoditi kod kuće jer napokon imam toliko vremena upražnjavati moju najveću ljubav, glazbu. Ujedno imam priliku vježbati neke pjesme koje inače zanemarujem, a odavno ih imam na umu obraditi pa tako spajam ugodno s korisnim. Nadam se samo da neće dugo potrajati pa da me susjedi na kraju ne istjeraju odavde - šali se veseli Davor koji, osim svirke, dane krati gledajući filmove, čitajući knjige te vježbajući na školskim staovima sa svojim učenicima preko televizije i računala.

Dodaje kako se ne boji korone jer je zdrav, mlad i pridržava se svih uputa danih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite, uključujući i savjet da ne izlazi.

- Nitko se ne želi naći u ovakvoj situaciji, ali ujedno nam baš takve situacije uvijek pokažu koliko složni i ujedinjeni možemo biti. Moramo se držati zajedno te ovo vrijeme iskoristiti za rad na sebi u svakom smislu. U ovakvim situacijama vidimo koliko smo ustvari maleni i krhki ispod zvijezda i zato nemojmo sebe shvaćati preozbiljno i umišljati si neku nedodirljivu veličinu. Danas smo tu, a sutra nas i ne mora biti, a samo ljubav i razumijevanje može nas izvući iz svakog mraka. Iskoristimo ovu globalnu krizu da nešto naučimo. Budimo pažljivi jedni prema drugima, brinimo se o sebi i svojim najmilijima s naglaskom na one najosjetljivije koji su nam podarili život, naše stare. Poštujmo se i učimo jedni od drugih. I poštujmo prirodu, kuću svih nas. Vidimo i sami koliko joj malo treba da se oporavi ako joj se samo malo više posvetimo s poštovanjem koje zaslužuje - zaključuje riječki muzičar Davor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"