To je to što me zanima!

Šalinović: Žene su mi dirale grudi, a muškarci su htjeli seks

PRINCIPI Top model Kristina Šalinović od karijere je odustala jer je modna industrija od nje tražila neprihvatljive ustupke, a i nekadašnja pop ikona Tajči kaže da je bila iskorištavana
Vidi originalni članak

Jedan od razloga zašto sam napustila karijeru jest i incident koji se dogodio jer nisam htjela odustati od svojih principa. Nakon toga pronio se u New Yorku glas da je sa mnom teško raditi, a nitko nije pitao za moju stranu priče, kaže Kristina Šalinović (27).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od početaka karijere Makaranka je agencijama objasnila kako ne planira nositi kupaće kostime niti donje rublje jer je za nju to previše seksualizirano.

Nisam htjela biti gola

- Završila sam na jednom snimanju gdje je atmosfera bila kao u softpornu. Djevojke su se šetale gole ili u toplesu, a meni su nakon šminke dali da odjenem prozirne tange i štikle. Ja sam to odbila - rekla je Šalinović. Na to su joj rekli kako to “nije problem”, no nakon deset minuta na telefonu je imala dvadesetak propuštenih poziva agentice koja je uskoro došla i optužila Šalinović da je napravila veliku scenu.

- Nikakvu scenu nisam napravila. Ja sam vlasnik svojega tijela i biram što ću raditi. Svaki put kad bih kasnije na nekom kastingu vidjela tog stilista ili fotografa, krenula su šuškanja kako sam teška i kako je sa mnom nemoguće raditi - priča Šalinović te potvrđuje kako nije htjela nastaviti karijeru s takvim ljudima i u takvoj industriji.

Stojim iza svojih odluka

Dogodilo joj se i klasično “iskorištavanje”, dodirivanje i nepozvano nabacivanje.

- Više su me bez pitanja za grudi i stražnjicu hvatale žene jer je kružio mit da sam lezbijka - kaže Kristina Šalinović.

Prisjeća se i partyja na kojem je upoznala moćnog direktora jednog magazina koji joj je ponudio “pomoć oko karijere modela u zamjenu za večeru u sobi i još neke stvari”.

- Bilo je jasno o čemu govori - kaže Šalinović, kojoj je najvažnije što je zadržala dostojanstvo i što će mlade djevojke koje ju prate i svoju buduću djecu jednog dana moći bez srama pogledati u oči.

- Svačega tu ima. Mnoge moje kolegice ne žele raditi s ‘legendarnim’ fotografom Terryjem Richardsom koji masturbira dok fotografira djevojke ili dira djevojke po tijelu. Odmah sam odbila raditi s njim - kaže Šalinović koja je zgrožena da mu nitko ne može ili ne želi stati na kraj jer je “poznat, šarmantan i ima utjecaja”. Stvari su se malo ipak pomaknule s mjesta jer s Richardsom sad odbijaju surađivati Vogue i neki drugi veliki modni brendovi.

- Ja sam stala iza sebe i svojih uvjerenja, a mnoge popuste i zažale, jer jednom kad se zna što si sve spreman raditi, taj biljeg te slijedi zauvijek - kaže bivša manekenka. 

Otišla je na vrhuncu: Jedna od naših najboljih manekenki s međunarodnom karijerom u jednom se trenutku povukla sa scene

Napominje kako su mnoge stvari i kod nas “javne tajne” o kojima svi sve znaju, no o njima se ne govori. Slaže se i kako su kod nas mnoge manekenke i djevojke s izbora ljepote organizirane u krugove poluprostitucije i eskorta.

- Ima i toga. Samo je to sve na ‘hush-hush’. Svi se sjećamo splitske modne agencije Kristina, koja je zapravo podvodila maloljetnice po jahtama - zaključuje Šalinović.

Nisam više htjela biti pop ikona

Mnoge moje pjesme iz 90-ih sakrivaju znakove srama jer sam i sama bila zlostavljana. Slomili su me kao tinejdžericu i zato sam se povukla iz pop svijeta. Po mojem je liku napravljena lutka. Bojala sam se da ta lutka ne predstavlja djevojku koja samo šuti i smiješi se, rekla je Tajči. Na te navode osvrnuo se i menadžer Zrinko Tutić koji kaže da je Tajči osigurao ugovor “koji je štiti i od nje same” te da je uvijek imala zaštitare koji su na nju pazili.

- Što se lutke tiče, Tajči je na njoj lijepo zaradila. Ta lova joj se, čini se, ne gadi. Čak je imala ugovor s Tutićem da on ima pravo na ime Tajči - rekao je menadžer Edvin Softić.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • HelenMv 20.10.2017.

    Kristina nemoj slut-šejmati ucjenjivane mlade djevojke koje su se osjećale kao da nemaju izbora, a vi ostali ne opravdavajte nečije iskorištavanje moći

  • Papatest 19.10.2017.

    Kod Tajći nije dobio samo onaj koji nije tražio,,zar bi ona da nema p... uopće bila pjevačica,ma dajte molim vas,bube su u glavi,moj dečko pije pivo bez pjene,kaj god

  • 19.10.2017.

    Niš posebno

Komentiraj...
Vidi sve komentare