To je to što me zanima!

Sejo Sexon o Neletu za 24sata: Lažno se predstavio kao vlasnik autorskih prava, razočarani smo

Zabranjeno pušenje oglasilo se povodom najave lipanjskog koncerta bivšeg člana Neleta Karajlića u zagrebačkom Hala parku, a sada nam je izjavu povodom zabrane dao i Sejo Sexon
Vidi originalni članak

Zabranjeno pušenje oglasilo se u četvrtak službenim priopćenjem nakon što je bivši član dr. Nele Karajlić (60) najavio open air spektakl 'Rock el Classico' sa Stefanom Milenkovićem (46) koji bi se trebao održati u lipnju 2023. u zagrebačkom Hala parku.

Time su 'zabranili svaki vid korištenja te otkazali pravo na javno izvođenje svih muzičkih autorskih djela čiji je vlasnik  AMUS-ov autor Davor Sučić, na koncertima i medijskim nastupima izvođača Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića.'

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kontaktirali smo člana grupe Seju Sexona (61) koji nam je prokomentirao svoju odluku.

- Zbog toga što smo mi na suđenju zbog prava koje je on nezakonito prisvojio, a to su autorska i fonografska prava. Lažno se predstavio kao vlasnik toga pa smo odlučiti pokrenuti sudski spor i prekinuti svaki vid suradnje s njim, uključujući i pravo da koristi naše pjesme - otkrio nam je Sejo.

Nakon svega, privatni odnosi su im narušeni.

- Ovakve se stvari odraze i na privatnu sferu. Razočarani smo, ne samo ja, nego i svi naši članovi koji su sudjelovali u radu Zabranjenog pušenja do '92. To je naša imovina i nitko ju nema pravo prisvajati koliko god, te se ne smije predstavljati kao vlasnik pjesama i fonografskih prava - poručio je. 

SLUŽBENO PRIOPĆENJE Zabranjeno pušenje: Nele ne smije koristiti naše pjesme. To je više puta radio bez dozvole...

Naime, bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja, Nenad Janković alias Nele Karajlić je u više navrata koristio brand i autorska djela Zabranjenog pušenja, da bi ta djela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama, pri tome potpisujući ugovore u kojima se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava, te u kojima je drugim fizičkim i pravnim licima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada- stoji u priopćenju.

- Tragom ovakvog nezakonitog ponašanja  dotični je na krajnje neukusan i neprimjeren način u suradnji a violinistom Stefanom Milenkovićem, vršio izmjene i prearanžiranje izvornih kompozicija Zabranjenog pušenja u klasičnu formu, bez ikakvog prethodnog obavještenja i  odobrenja većinskih i legalnih autora te uz potpunu izmjenu originalnog duha i estetike djela koje je koristio.  

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Demetra 💙 ⚜ 18.05.2023.

    Nele Karajlić, onaj koji je utekao iz Sarajeva u Beograd čim je zagustilo, chetnik samo takav! Jel misli da smo zaboravili što je pričao? Tko njega pušta u Hrvatsku???

  • panda2 18.05.2023.

    Nadam se da će Davoru Sučiću zabraniti ulazak u Hrvatsku, a ne samo koncert, zbog njegove zdušne potpore muslimanskom izboru Sejde Konjšića Hrvatima.

  • bosanac 18.05.2023.

    Sve to stoji, ali nemoj ni ti da pjevaš pjesme koje je dotični otpjevao, jer ono kako ti izvodiš , to se zove masakriranje muzičkog djela na ne primjeren način.

Komentiraj...
Vidi sve komentare