To je to što me zanima!

Seriju o Izetbegoviću snimaju Turci: Evo tko će u njoj glumiti

'Alija' će se sastojati od šest epizoda koje će portretirati Izetbegovića te njegov politički i obiteljski život. Osim Izetbegovića, portetirat će se i njegova supruga , sin i sadašnji član Predsjedništva BiH Bakir te kćer Sabina
Vidi originalni članak

Turska državna televizija TRT sinimit će dramsku seriju o životu Alije Izetbegovića, pokojnog bošnjačkog političara i  nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan od početka daje potporu ovom projektu.

'Alija' će se sastojati od šest epizoda koje će portretirati Izetbegovića te njegov politički i obiteljski život. Osim Izetbegovića, portetirat će se i njegova supruga Halida, sin i sadašnji član Predsjedništva BiH Bakir te kćer Sabina.

Mladog Izetbegovića zaigrat će Burak Poyraz, a starijeg Yurdaer Okur.

Sina će glumiti Berke Üzrek, suprugu Fatoş Kabasakal i kći Sabina tumačiti će Dilşad Çelebi. Režiju potpisuje Ahmed Imamović iz Bosne i Hercegovine.

Serija će se snimati u Sarajevu, Počitelju, Mostaru, Blagaju, Tarčinu i Konjicu.

- Izetbegović je bio veliki i hrabri lider - zaključio je generalni direktor TRT televizije.

Sin političara izjavio je kako su članovi obitelji inzistirali da se Aliju prikaže na realan način.

- Činjenica da seriju o njemu snimaju u Turskoj je dokaz da Turci Aliju cijene više nego Bošnjaci - zaključio je.

Izetbegovićeva kći Sabina Berberović rekla je kako kazala kako je obitelj intervenirala kod producenata i scenarista samo zbog jednog elementa, a to je bio pokušaj da se Aliju idealizira.

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 27.08.2017.

    Nažalost imat će na neki način tužan kraj. Kraj bude Oluja kako je Hrvatska oslobodila svoj teritorij i bosna svoj sa petim korpusom Armije bih ali na nagovor stranac morali su povuči se sa svog teritorija i srbima doslobno poklonit republiku srpsku koja je nastala na temelju genocida.

  • astraocta 27.08.2017.

    Ovo je nevjerovatno. Koliko mržnje u komentarima. Juče su bili u pitanju Slovenci, danas Bošnjaci, sutra Srbi, pa se to ponavlja, a bojim se da će uskoro mržnja biti ispoljena međusobno između Dalmatinaca, Istrana, Zagrepčana, Vukovaraca ... Niko nam ne valja, samo smo mi dobri. Ne čudi me što svako normalan želi otići iz Hrvatske.

  • antikomunist70 27.08.2017.

    Alija,Alija!Naselio si našu Bosnu sa posljednjim otpadom ove planete(Arapi svi vrsta).Prije se nismo razlikovali niti je bilo radikalizma ni sa jedne strane.Ako je ovo ono što si ovom narodu ostavio,pokrivene bule i bradati vragovi na sve strane ne uzimajuči u obzir da tu žive i druge nacije.Ali Alija to je u cijeloj Evropi tako,gdje ste vi tu je nered,bomba,nož i laž.Nisi ti ni crtani zaslužio.Hrvatima se brani HR televezija a pogledajte TV Igman šta ovi prikazuju.Umislili se Bosna je samo muslimanska!Malo morgen🤡🤡🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare