To je to što me zanima!

Šest filmova je bilo dovoljno: 'Resident Evil' dobiva reboot

Do sada je franšiza o zombijima zaradila nevjerojatne 1,2 milijarde dolara na sveukupnim proračunima od samo 288 milijuna dolara. Donekle je neobično da se krenulo s rebootom
Vidi originalni članak

Jedan od serijala koji odbija umrijeti jest i serijal filmova (a i igara) Resident Evil. Do sada je ta franšiza zaradila 1,2 milijarde dolara na sveukupnim proračunima od samo 288 milijuna dolara. Malo je neobično da se krenulo s rebootom, no kada se bolje razmisli, trenutačni serijal uistinu je uplovio u jako čudne vode, a glavna glumica, Mila Jovovich, odlučila se povući iz svega toga.

Scenarist koji je trenutačno u igri jest Greg Russo, koji je prvi nacrt scenarija predao producentu i redatelju Jamesu Wanu (njegov hit 'Aquaman' trenutačno igra u svim boljim kinima). Na žalost, Russo iza sebe nema osobito puno materijala. U stvari, kada se pogleda što je do sada napravio lako se otkrije kako je radio isključivo na projektima koji se nisu ostvarili. Međutim, i dalje ima iskustvo s radom na video igrama, što je možda korak u pravom smjeru za ovu franšizu.

NOVA SEZONA STIŽE 'Star Trek: Discovery': I Spock se priključio ratu za budućnost

- Veliki sam fan franšize i rad na tome bio je zabavan. Snimili su šest filmova prije ovog, tako da kada se vratite na to i pokušate snimiti sve ispočetka, želite učiniti nešto drugačije, a ne samo prežvakati već viđeno. Želim otići unatrag i ponovno napraviti zastrašujuć horor film u smislu klasičnog stila Jamesa Wana - konstatirao je scenarist.

Dodao je kasnije i svoje mišljenje o smjeru u kojem film napreduje.

FILM LEPTIR Bio je nevin: Dobio je doživotnu robiju na paklenim otocima...

- Radio sam na rebootu oko godinu dana, a onda je došao producent James Wan. Tako je moje sudjelovanje na projektu okončano. Poslala sam prvi scenarij producentima i bili su zadovoljni njime. Na kraju će s time napraviti što moraju, ali ja nisam više uključen u taj film - izjavio je Russo.

Redatelj Paul W.S. Anderson i zvijezda Milla Jovovich napravili su šest filmova franšize 'Resident Evil' tijekom 15 godina. Kroz taj period serijal je od prvotnog horor filma prerastao u kompletno drugačiju 'biljku', u akcijski film. Time se franšiza sasma maknula od onoga što i dalje vidimo u video igrama, a to je horor žanr.

Tko će režirati novi film te koji će glumci biti uključeni još uvijek nije objavljeno.

Zvijezda 'Igre prijestolja' skinula se u bikini i pokazala svu raskoš svog isklesanog tijela!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare