Show

Komentari 3

Bio je nevin: Dobio je doživotnu robiju na paklenim otocima...

Bio je nevin: Dobio je doživotnu robiju na paklenim otocima...

Jedan od najgorih zatvorskih sustava koje je čovjek ikad osmislio sigurno je bio onaj na Vražjem otoku na obali Francuske Gvajane. Smrtnost je tamo bila preko 75%

Jedan od najznačajnijih filmova snimljenih u eri šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća svakako je i film 'Papillon' iz 1973. godine. U pitanju je film kojeg dobrim dijelom na svojim plećima nosi samo jedan glumac, Steve McQueen. To je umjetnik koji je iza sebe ostavio opus filmova kojima može bez ikakvog problema posramiti ogroman broj drugih, čak i hvaljenijih glumaca.

U tom filmu iz 70-ih, Steve McQueen je glumio Henrija Charrierea, provalnika kojeg su krivo osudili za ubojstvo, a zatim zatočili u zatvoru u Francuskoj Gvajani. Odlučan da pobjegne iz zatvora, udružuje se s ekscentričnim krivotvoriteljem Louisom Degom, koji u zamjenu za zaštitu pristaje financirati njegov bijeg.

Međutim, svaki njegov pokušaj bijega završava uhićenjem i još gorim kaznama. Film donosi fascinantnu priču o njegovoj ustrajnosti da usprkos strogim i mučeničkim kaznama i dalje nastoji pronaći svoj put u slobodu.

Film donosi fascinantnu priču ustrajnosti jedne osobe da usprkos strogim i mučeničkim kaznama i dalje nastoji pronaći put u slobodu. Studio u igri je Bleecker Street, koji nas je do sada već nekoliko puta iznenadio svojim ekranizacijama. To nije velik studio, tako da se bavi produkcijama limitiranog proračuna, bez nevjerojatnih specijalnih efekata, no s velikom pažnjom posvećenom na glumce i redatelje u igri.

Glavne uloge u novom djelu imaju Charlie Hunnam i Rami Malek, dok se režije prihvatio danski dokumentarist Michael Noer. Uloge Film se u našim kinima, u distribuciji Blitza, pojavljuje netom poslije Nove godine, 03. siječnja 2019.

Ova tri horoskopska znaka će imati najgori tjedan: Bolje je ne biti blizu njih ovih dana

Najčitaniji članci