To je to što me zanima!

Shakira mora na sud: Optužili su ju za utaju 14 i pol mil. eura

Shakira se s Bahama u Barcelonu službeno preselila 2015. godine zbog partnera Gerarda Piquéa, ali tužitelji smatraju kako je tamo doselila još 2012. te da je zbog toga u poreznom prekršaju
Vidi originalni članak

Kolumbijska pop zvijezda Shakira (41) optužena je za utaju poreza u Španjolskoj, a tužitelji tvrde kako je u Barcelonu preselila nekoliko godina ranije nego li sama tvrdi te je na taj način napravila porezni prekršaj. 

Shakira se s Bahama u Barcelonu službeno preselila 2015. godine zbog partnera Gerarda Piquéa (31), nogometaša Barcelone, ali tužitelji smatraju kako je tamo doselila još 2012. godine. 

Pjevačica i njezin odvjetnički tim planiraju se braniti tvrdnjom kako je Shakira u tom periodu boravila manje od 183 dana godišnje u Kataloniji, što je maksimalan broj dana u godini koje zakon dopušta osobama koje ne plaćaju porez. 

SLUČAJNO POGRIJEŠILA Shakira u panici: Mogla bi u zatvor zbog utaje poreza

Shakirino ime se već ranije spominjalo u kontekstu poreznih malverzacija preko tzv. offshore tvrtki, smještenih u poreznim oazama poput Bahama. Zanimljivo, s istim se optužbama svojedobno susreo i Gerard Piqué. 

Tužitelji su nogometaša teretili za nešto više od 18 milijuna kuna (2,5 milijuna eura), ali pjevačica navodno duguje puno više od toga. Njezin dug veći je od 100 milijuna kuna (14,5 milijuna eura), a tek treba vidjeti kako će se sve rasplesti na sudu. Maksimalna zatvorska kazna za ovakve porezne prekršaje u Španjolskoj je 2 godine, ali dosadašnje poznate osobe neplatiše za prvi su se prekršaj izvukle samo s novčanom kaznom. Par je zajedno od 2011. godine, a imaju dva sina, Milana (5) i Sashu (3). 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • aavent 15.12.2018.

    Ovi spanjolci bi mogli malo ramisliti da spuste te poreze jer ocito da na porezu tamo krade tko stigne, koliko ih samo ima koje nisu otkrili.

  • 15.12.2018.

    ne poštuje zakone

  • empatija 15.12.2018.

    Preseli u Hrvatsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare