To je to što me zanima!

Shakira u panici: Mogla bi u zatvor zbog utaje poreza

Kolumbijka ima odvjetnike koji su se specijalizirali za takve slučajeve i tvrde da nije kriva jer je provela manje od 183 dana u Španjolskoj
Vidi originalni članak

Pjevačicu Shakiru (40) španjolske porezna služba sumnjiči da je prebacila preko 250 milijuna kuna na račun u Malti te se njezino ime pojavilo u aferi 'Rajski papiri' uz brojne poznate poput kraljice Elizabete II., vozača Formule 1 Lewisa Hamiltona i Madonne. Smatraju da je tako uspjela izbjeći plaćanje poreza, a prijeti joj i zatvorska kazna. 

- Živjela je u Španjolskoj od 2011. do 2014. i trebala je platiti porez na svu svoju zaradu od koncerata diljem svijeta, ne samo od nastupa u ovoj zemlji - objasnio je poreznik. Dodao je kako su se obratili vlastima i tražili od njih da detaljnije istraže financije pjevačice. Ako se oni slože s tvrdnjom da je Shakira počinila prekršaj, podići će optužnicu. Prijatelji Kolumbijke tvrde da je u panici i kako nikada nije namjerno izbjegla plaćanje poreza.

 

- Uvijek se pridržavala svih zakona i ispunjavala svoje dužnosti stanovnice Španjolske. Ovo je samo kriva procjena, a ne pokušaj prevare vlasti - ispričali su. Budući da se radi o utaji preko 250 milijuna moguće je da Shakira 'plati' svoju slučajnu grešku zatvorskom kaznom. Pjevačica je već angažirala odvjetnike koji su se posebno specijalizirali za porezne probleme. 

VIDEO Jao, draga, oprosti! Pique nije odolio, primio Shakiru za guzu

- Branit će se zakonom koji tvrdi da ako je stavnovnik Španjolske manje od 183 dana u državi ne mora platiti porez na novac koji zaradi diljem svijeta - otkrio je prijatelj Kolumbijke. Također, smatraju da se Shakiru povezuje s aferom 'Rajski papiri' jer je međunarodna umjetnica i živjela je u više zemalja tijekom svoje karijere. Pjevačica još nije u javnosti komentirala problem s porezom. 

Kolumbijka u Španjolskoj živi s dečkom, nogometašom Gerardom Piqueom (30) koji igra za nogometni klub Barcelone. Par se upoznao 2010. kada se Pique pojavio u Shakirinom spotu za pjesmu 'Waka Waka', koja je bila 'himna' Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Imaju sinove Milana (4) i Sashu (2). 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • CarminaBurana 24.01.2018.

    ma pogrijesi covjek a kamoli i zena

  • plik 24.01.2018.

    i ja bi rado da nisam morao dve i pol milje za prošlu godinu iskeširati poreza... al, caru - carevo !

  • plik 24.01.2018.

    pa neka pita patuljka kak se izvukel, ak nije zaboravio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare