To je to što me zanima!

Shannen ima dobre vijesti: Rak je u remisiji, puno mi je lakše

Glumici je u veljači 2015. dijagnosticiran rak dojke, a prije mjesec dana završila je s kemoterapijama. Borbu sa bolešću detaljno je dijelila sa svojim pratiteljima
Vidi originalni članak

Kad sam čula da je bolest u remisiji, nisam bila sigurna kako ću reagirati. Pitanje je kako će se dalje razvijati. Ali mogu reći da osjećam olakšanje - rekla je Shannen Doherty (45). 

Glumica, najpoznatija po ulogama u TV serijama 'Čarobnice' i 'Beverly Hills', svoju je borbu s rakom dokumentirala kroz fotografije i tekstove koje je dijelila s pratiteljima na društvenoj mreži. Na taj način, rekla je, želi i pomoći sve one koji su proživljavali sličnu situaciju.

- Svjesna sam da se bolest može vratiti, mnogi su mi pričali iz svojeg iskustva. Iako se osjećam bolje, znam da je preda mnom važnih pet godina. Moram donijeti mnogo odluka. Blagoslovljena sam. Za sada, samo ću disati - napisala je Doherty. 

Shannen je i tijekom radijacije bila aktivna te je objavljivala videa u kojima vježba i pleše. 

- Tijekom teške borbe s rakom lako je pasti u depresiju, ali svakoga dana sam se budila sa zahvalnošću što sam živa i što se još mogu kretati. Zahvalna sam na životu kojeg imam - rekla je Shannen. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hiroo_Onoda 01.05.2017.

    Hrabro se suočila sa bolešću, nije cmoljila i nije tajila. Njoj i svima koje tako nešto zadesi (tko god da bili) želim puno sreće i hrabrosti.

  • --- DAVOR --- 30.04.2017.

    Postoje dokazi puku nepoznati a to je da kad nastane tumorsko oboljenje organizam se osim imunitetom brani i na način da stvori tvrdu opnu od tkiva oko tumora da spriječi širenje baš kao što nastaju ciste koje su odgovor organizma kako bi izolirao infekciju od ostatka organizma, kad organizam ozdravi od infekcije i cista se sama povuče. Kod tumora je slično na način da kemoterapijom i zračenjem upravo smanjiš tu opnu vanjsku koja štiti organizam od širenja tumora, to onda na slikama izgleda bitno manje a u biti sve što se učini je da se malignost OSLOBODI a opna uništi, nakon toga slijedi "remisija" tumor miruje dok ne osjeti da se je tijelo riješilo otrova od kemoterapije a nakon toga slijedi stadij bujana odn.KRAJ remisije i tada je to obično početak kraja i pitanje tjedana i mjeseci pošto sad tielo izmučeno kemoterapijom i zračenjem nema snage ponovo se boriti. U bit kemoterapija samo prividno produljuje život ali i agoniju pojačava. Samo 5% ljudi se izliječi kemoterapijom a to je bitno manje nego što bi se izliječili nekim drugim metodama osim kemoterapije.

  • PATRICIA 29.04.2017.

    Sretno ti bilo Shannen....pobjediti ces,mozes ti to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare