To je to što me zanima!

Shrvani Ante: Volio sam svog oca najviše na svijetu

Uz oca je bio jako vezan. Kaže da nitko u obitelji nije ni sumnjao da ima neke velike probleme da bi si zbog njih htio oduzeti život. Obitelj je šokirana
Vidi originalni članak

Još sam u šoku. Jedva govorim, morate razumjeti koliko mi je teško u ovim trenucima jer sam bio jako vezan uz oca, rekao je Ante Gotovac (41). Za očevu smrt doznao je u subotu dok se odmarao na Viru. Odmah je sjeo u automobil i vratio se u Zagreb kako bi bio s obitelji. Policijskoj upravi zagrebačkoj nestanak Jure Gotovca (66) prošli utorak prijavila je supruga Imelda Erceg-Gotovac. Posljednji put vidjela ga je dan prije. Neslužbeno doznajemo da se vraćao kući jer je nešto zaboravio ponijeti, no otad mu se izgubio svaki trag. Prolaznica T. S. našla je njegovo beživotno tijelo u subotu oko 17.30 sati dok je šetala psa šumom na zagrebačkoj Medvednici. Sudski vještaci potvrdili su da je riječ o samoubojstvu vješanjem. Bivši viceguverner Narodne banke Hrvatske sa sobom nije imao mobitel ni dokumente, a identitet su morali utvrditi prema otiscima prstiju. Nije ostavio oproštajno pismo, pa je motiv samoubojstva još nepoznat. Obdukciju će obaviti danas. Ante i njegova obitelj kažu da Jure nije imao nikakvih zdravstvenih problema i nikad nije dao naslutiti da bi sebi mogao nauditi. Čudi ih što je sam otišao na Sljeme jer nikad nije imao naviku ići onamo. Nedavno je kod javnog bilježnika htio raspodijeliti imovinu, a ubrzo nakon toga je i nestao.
Jure Gotovac ‘80-ih godina otišao je s mjesta viceguvernera Narodne banke i počeo se baviti poduzetništvom. Nedugo nakon toga u Zagrebu je osnovao tvrtku za unutarnju i vanjsku trgovinu Cibona Trucks d.o.o. U braku s bivšom suprugom Jadrankom dobio je sinove Antu i Ivana.

SIMONA ŠAJN: NARAVNO DA ĆU PODRŽATI ANTU
Antina bivša supruga Simona Šajn (25) još se oporavlja od operacije mandula, no čim je čula za Jurinu smrt, krenula je iz Splita u Zagreb. Jako joj je žao zbog Antina gubitka i kaže da će mu uvijek biti potpora.

SIN IVAN BIO JE OPTUŽENIK U AFERI MAESTRO
Ivana Gotovca, bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, Uskok je optužio za pokušaj zloporabe ovlasti i položaja te odavanje tajne. Bio je u pritvoru 16 mjeseci, a izašao je u listopadu 2008. godine.

DIGAO RUKU NA SEBE ZBOG POVEĆEG DUGA?
Pokojnom Juri Gotovcu sudilo se zbog pronevjere na Općinskom sudu u Splitu, piše Večernji list. Sa suprugom Imeldom Ercek imao je tvrtku Cibona Trucks registriranu za unutarnju i vanjsku trgovinu. Sumnjičilo ga se da je tvrtku Cian iz Solina oštetio za 999 tisuća kuna. Zbog toga se nagađalo da ima novčanih problema koji su ga možda natjerali da digne ruku na sebe. Direktor tvrtke Cian, Petar Bojić, tvrdi da su Juri isplatili novac za isporuku cisterne, no on nije ispunio svoj dio dogovora pa su protiv njega prije tri godine podnijeli kaznenu prijavu. Na sudu je pokrenut postupak, ali Jure Gotovac nije dolazio na ročišta, već se, kaže Bojić, stalno ispričavao.

Prvo zajedničko poziranje: Ante je bio tatin mezimac

Idi na 24sata

Komentari 48

  • nea-zg 29.08.2010.

    žalosno je da mu je otac nestao još u ponedjeljak a on \"odmara\" na viru,da neko od mojih nestane iste sekunde bi se pakirala doma,a ne uživala i kupala se na moru.

  • SvemoguciTukarak 29.08.2010.

    slobodno se objesi iz tuge

  • mrki100 29.08.2010.

    Taman da se Ante i Simona opet pomire....

Komentiraj...
Vidi sve komentare