To je to što me zanima!

'Šibenska bura': Pogledajte posljednji spot Arsena Dedića

Arsen Dedić obožavao je šibensku klapu Maslina i Branka Bubicu, s kojima je snimio spot za pjesmu 'Šibenska bura'. To mu je ujedno i posljednji spot
Vidi originalni članak

Sjećam se da je Arsen Dedić nekoliko puta privatno, a  nerijetko i s pozornice, govorio o teroru klapa.

- Gledam ja televiziju, ono osam ogromnih mladića stoji, jedan ljepši i jači od drugog. Misliš, to će sad ruknuti, to će sad zagrmiti. Kad ono krene Gle malog tiča.... Dajte ljudi nemojte me zaje....i. Pa ovo je terror klapa, svako selo ih ima nekoliko - smatrao je Arsen.

Grubo na prvi pogled. Ali, iskreno je volio Branka Bubicu i klapu Maslina , nasljednicu legendarne klape Šibenik. A svima iz Šibenika Arsen bi pomogao koliko treba, pa je i ovom prilikom za pjesmu 'Šibenska bura', izvedenu na prošlogodišnjim Večerima dalmatinske šansone, pristao snimiti spot.

SPOT POGLEDAJTE OVDJE:

Redatelj spota Željko Petreš , sjeća se da su kadrovi s Arsenom snimani u Zagrebu. Veliki je glazbenik znao da je u nekim kadrovima spota brod koji već pedesetak godina plovi na relaciji Šibenik-Zlarin-Prvić.

- Evo ti, obuka sam majicu s parobrodom, molio sam jutros Gabi da nađe neku takvu - rekao je Arsen došavši na snimanje.

Posebno su se Arsena, kad je pogledao gotov spot, dojmili kadrovi kišobrana na buri.

- Ovo me sjeća na pokojnu mater koja bi se često žalila da joj bura na ulici diže kišobran. Znaš, napisao sam joj pjesmu 'Majka hrabrost', jer je tijekom rata, jadna, ostala u kući. Granata je pala 50 metara od nje i ubila susjeda - prisjetio se Dedić.

Ovo je zadnji spot koji je Arsen snimio.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • šibenka-st 20.08.2015.

    Bio si čovjek, a to znači da svoje mane nisi krio. Bio si ranjiv, i tome si nas poučio. Volio si žene, a one su voljele tebe, jer si nježno o njima pjevao. Bio si usamljen, jer današnji svijet nema vremena obratiti pozornost na ljepotu umjetnosti. Ipak, tvoja publika, koja je tiša i nenametljivija, neagresivnija, sada je s tobom i moli se za tvoju umjetničku dušu. Pozdrav, Arsene !

  • kormilar 20.08.2015.

    Arsen će vječno ostati u našim srcima!

  • leptir53 19.08.2015.

    tompsonove pjesme usporediti sa dedićevim pjesmama..to jednostavno ne ide... toliko su različiti da se ni po čemu ne mogu usporediti... ne kažem da je marko perković loš... dobar je... ali arsen je bio muzički genij..

Komentiraj...
Vidi sve komentare